Instagram likes

Instagram gaat likes wereldwijd verbergen

Instagram gaat vanaf vandaag likes verbergen voor gebruikers in de VS. Tegelijk kondigden ze aan dat het nu wereldwijd wordt uitgerold na een succesvolle test in meerdere landen.

In Australië, Brazilië, Canada, Ierland, Italië, Japan en Nieuw-Zeeland is Facebook al bezig geweest met het verbergen van de Instagram-likes. Dat bleek positieve resultaten te hebben. Ze gaan het daarom vanaf vandaag ook uitrollen in de VS en ondertussen is een wereldwijde test gestart om het overal in te voeren. Dat vertelde Instagram CEO Adam Mosseri op de Wired25 conferentie. Doe jij mee aan te test, dan zien mensen niet langer jouw likes en views bij foto’s en video’s. Alleen bij je eigen posts zie je nog likes staan.


De maatregel moet ervoor zorgen dat mensen zich minder onder druk voelen gezet om spectaculaire posts te maken die veel likes trekken. Wat je nog wel kunt zien is het aantal followers en dat zal gewoon blijven meespelen bij de vraag of je een ‘echte’ influencer bent of niet.

Instagram likes verbergen

Volgens Instagram is de feedback positief, maar het betekent wel een fundamentele verandering voor Instagram, waar het tot nu toe erg om likes heeft gedraaid. Het bedrijf laat weten:

We begrijpen dat likes belangrijk zijn voor veel creatives, en we denken actief na over manieren voor creatieven om waarde te communiceren aan hun partners.

Met die partners worden adverteerders bedoeld.

De uitbreiding van de test buiten de VS gaat vanaf volgende week van start. CEO Mosseri vertelde dat het is bedoeld om jonge mensen te helpen. Het moet minder een competitie worden en de nadruk moet meer liggen op dingen die je inspireren. De mensen die meedoen aan de test zullen willekeurig worden gekozen en krijgen een melding te zien die hierboven is te zien. CEO Adam Mosseri heeft eerder aangegeven dat hij Instagram “de veiligste plek op internet” wil maken en dat het beschermen van jongeren daarbij voorop staat.

Wat vind jij van de plannen? Ga je de likes missen, of vind je het een goede ontwikkeling?

Bekijk ook

Instagram overweegt aantal likes te verbergen

Instagram overweegt een drastische maatregel, die de obsessie en sociale druk moet verminderen. Het dochterbedrijf van Facebook denkt erover na om het aantal likes alleen zichtbaar te maken voor de persoon die de foto gepost heeft.
iCulture op Instagram
Op Instagram vind je onze dagelijkse nieuwsposts en regelmatig een nieuwe Instagram Story, zodat je op de hoogte blijft wat er zoal bij ons op de redactie gebeurt. Welke producten zijn we aan het testen, met welke nieuwe projecten zijn we bezig? Op Instagram vind je ook handige uitlegvideo’s waarin je in 1 minuut wordt bijgepraat over nieuwe functies.

Je vindt ons account op instagram.com/iculture.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.