iPhone X review: zwarter dan zwart op het nieuwe OLED-scherm

Gerucht: ‘LG leverancier 6,5-inch OLED-schermen voor nieuwe iPhone X’

LG is volgens bronnen één van de leveranciers van de nieuwe aankomende 6,5-inch iPhone X Plus met OLED-scherm. Het valt nog te bezien of dit goed nieuws is, gezien de reputatie van LG met de Google Pixel 2 XL.

iPhone X review: zwarter dan zwart op het nieuwe OLED-scherm
In september ging nog het gerucht dat LG pas in 2019 voor het eerst een OLED-scherm voor iPhones zou leveren, maar volgens The Korea Herald zou dit moment toch eerder komen. LG Display zou namelijk de schermen voor een mogelijk grotere 6,5-inch iPhone X leveren. Of dit goed nieuws is valt echter nog te bezien, want LG is ook verantwoordelijk voor de schermen van de Google Pixel 2 XL. Dat model heeft te kampen met aanzienlijk wat schermproblemen.

‘LG levert 6,5-inch iPhone X OLED-schermen’

Samsung is voor de huidige iPhone X de enige leverancier van het OLED-scherm. Hierdoor is Apple dus volledig afhankelijk van de productie van Samsung. LG zou zich al langere tijd voorbereiden om mee te helpen met de productie, maar volgens eerdere berichten zou dit pas spelen vanaf 2019. Tegelijkertijd lijkt het erop dat Apple van plan is om dit jaar niet één, maar twee modellen met een OLED-scherm op de markt te brengen. Los van de opvolger van de huidige iPhone X, zou het ook gaan om een extra grote iPhone X Plus.

LG is nu al leverancier van de iPhone-schermen (waaronder de iPhone 8 en iPhone 8 Plus), maar zou zich nu klaarmaken voor de productie van de OLED-schermen voor deze extra grote iPhone X. De productie zou van start gaan in het tweede kwartaal van 2018. Mogelijk op tijd dus voor de nieuwe lichting iPhones. De eerste levering zou echter beperkt zijn, waardoor LG niet de enige leverancier van deze iPhone X Plus zou worden.

LG staat de laatste tijd niet echt bekend om de hoge kwaliteit OLED-schermen in smartphones. Het OLED-scherm van de Google Pixel 2 XL is gemaakt door LG en heeft behoorlijk last van inbranding en andere weergaveproblemen. Of dit probleem echt bij LG zelf ligt of dat er andere factoren van invloed zijn op de prestaties van de Pixel 2 XL-schermen, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Apple zal er hoogstwaarschijnlijk alles aan doen om ervoor te zorgen dat de iPhone X en de opvolgers als de iPhone X Plus geen last hebben van dergelijke gebreken.

OLED-test voor inbranden
Dat Apple de nodige maatregelen genomen heeft om het OLED-scherm van de huidige iPhone X zo goed mogelijk te maken, blijkt ook uit een uitgebreide test. De Koreaanse site Cetizen heeft een test van 510 uur uitgevoerd met de iPhone X, Samsung Galaxy S7 Edge en de Samsung Galaxy Note 8. Nadat de schermen zeventien uur lang achter elkaar aan stonden, bleek de iPhone X een hele lichte vorm van inbranden te tonen. In het verdere verloop van de test werd dit effect echter niet verslechterd. Volgens de testers was het effect zo zwak, dat je het met normaal dagelijks gebruik niet zult merken.
De Galaxy Note 8 en Galaxy S7 brachten het er minder goed vanaf. Na 68 uur bleek het scherm van de Note 8 behoorlijk ingebrand te zijn. Het scherm van de Galaxy S7 deed het iets beter, maar uiteindelijk kwam de iPhone X als winnaar uit de bus. Het blijkt dus dat Apple’s maatregelen zijn vruchten afgeworpen hebben, al blijft Apple waarschuwen voor OLED-inbranden.

Test voor inbranden op OLED-schermen iPhone X en Samsung Galaxy.
Van boven naar beneden: Samsung Galaxy S7 Edge, iPhone X, Samsung Galaxy Note 8

via: Macrumors en AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2018, 17:15
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone SE 2, iPhone X, iPhone XS Max, oled
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.