Apple Watch Series 3 launch Sydney

Sommige Apple Watch-gebruikers klagen over onverwacht herstarten door ziekenhuisapparatuur

Sommige Apple Watch-gebruiekrs hebben last van onverwacht herstarten van hun smartwatch. Het probleem lijkt zich vooral voor te doen in ziekenhuizen en met name op de intensive care-afdelingen.

Ziekenhuisapparatuur blijkt storing te kunnen veroorzaken bij de Apple Watch. Daardoor kan de smartwatch onverwacht herstarten, zo blijkt uit ervaringen van enkele gebruikers. Het probleem doet zich voor bij de Apple Watch Series 3, het nieuwste model uit najaar 2017.

Apple Watch heeft last van ziekenhuisapparatuur

Op het discussieforum van Apple zijn sinds afgelopen oktober tientallen berichten te vinden van mensen die er last van zeggen te hebben. Het gaat vooral om apparatuur die op de afdeling Intensive Care wordt gebruikt. De apparatuur zou interferentie veroorzaken met de Apple Watch-modellen, met en zonder 4G-functies. Eén van de meldingen is afkomstig van een persoon die zelf op de Intensive Care werkt en de Apple Watch wilde gebruiken om tijdens het werk notificaties te checken. Het horloge bleek daarbij elke 1 tot 1,5 uur te herstarten. Na vervangen van de Apple Watch door een ander exemplaar bleek het probleem nog steeds te bestaan.

Apple Watch Series 3 launch Sydney

Ook andere klagers hebben de problemen vooral als ze op de Intensive Care-afdeling van een ziekenhuis zijn. Het is nog onduidelijk of dit ook geldt voor de apparatuur die in Europese ziekenhuizen wordt gebruikt. De oplossing is het inschakelen van de vliegtuigmodus op de Apple Watch, maar dan krijg je ook geen meldingen meer. Apple meldt in de gebruikersgids voor de Apple Watch dat interferentie met medische apparatuur mogelijk is. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om een pacemaker, defibrillator of ander medisch apparaat. De componenten en onderdelen voor het zenden en ontvangen van signalen in de Apple Watch kunnen een elektromagnetisch veld veroorzaken, waardoor er storing optreedt. De storing zou echter optreden bij de medische apparatuur. Over onverwacht herstarten wordt niks gemeld.

Waarom de Apple Watch Series 2 er niet gevoelig voor is, is nog een raadsel. De Apple Watch Series 2 en de Apple Watch Series 3 met GPS zijn nagenoeg hetzelfde, los van de verbeterde chip. In beide modellen zit een GPS-chip ingebouwd, maar mogelijk is hier toch nog iets in aangepast waardoor alleen het nieuwste model last heeft van onverwachte herstarts. Mogelijk kan Apple dit probleem met een software-update van watchOS oplossen.

Het gebeurt niet vaak dat er problemen optreden met Apple Watch-modellen. Wel klaagden sommige Apple Watch Series 3-bezitters kort na de lancering over strepen op het scherm, maar daar hebben we sinds dat bericht geen meldingen meer van gekregen.

Via: 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2018, 15:49
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch series 3, ziekenhuis
Device Apple Watch Series 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.