iPhone 8 render

‘LG kan pas in 2019 OLED-schermen voor iPhones leveren’

De prijs van de iPhone X zou door het monopolie van Samsung zo hoog liggen en het lijkt er niet op dat daar snel verandering in komt. LG kan pas in 2019 OLED-schermen voor de iPhone leveren.

iPhone 8 render
De hoge prijs van de iPhone X zou onder andere komen door de OLED-monopolie van Samsung, zo schreven we gisteren al. Het lijkt er echter niet op dat hier snel verandering in komt, want volgens een bericht van Bloomberg heeft LG problemen met het leveren van voldoende OLED-schermen voor de iPhone. Pas in 2019 zou LG één van de leveranciers willen zijn.

‘OLED-scherm van LG pas in 2019’

De iPhone X is het allereerste model dat voorzien is van een nieuwe en geavanceerd OLED-scherm. Inmiddels weten we dat Samsung de enige leverancier is van dit OLED-scherm en het lijkt erop dat dit de komende tijd ook zo blijft. LG zou met Apple in gesprek zijn om zo snel mogelijk OLED-schermen te kunnen leveren, maar stuit daarbij op allerlei problemen. Zo zou LG moeite gehad hebben met het verkrijgen van de nodige apparatuur voor de productie van deze OLED-schermen. Inmiddels zijn de juiste middelen wel beschikbaar, maar de daadwerkelijke productie voldoet nog niet aan de eisen van Apple.

Volgens bronnen zou LG daardoor pas op zijn vroegst eind 2018 de eerste OLED-schermen aan Apple kunnen leveren. Het zou dan gaan om een zeer beperkte oplage, maar Apple zou er ook voor kunnen kiezen om de schermen van LG pas een jaar later te gebruiken. Mogelijk heeft dit dus gevolgen voor de prijs van de iPhones. Aangezien het monopolie van Samsung op het gebied van OLED-schermen de mogelijke oorzaak is van de prijs van de iPhone X, lijkt het er dus niet op dat dit snel zal dalen. Bovendien is het nog maar de vraag of volgend jaar alle iPhone-modellen een OLED-scherm krijgen. De Japanse zakenkrant Nikkei beweerde eerder dat de drie nieuwe iPhones in 2018 allemaal voorzien zijn van een OLED-scherm.

Het is geen geheim dat Apple zo min mogelijk afhankelijk wil zijn van externe leveranciers. Apple ontwerpt bijvoorbeeld zijn eigen A-chips, zodat ze hierbij niet hoeven te wachten op ontwikkelingen van andere partijen. Apple zou dan ook al werken aan eigen OLED-technologie zodat ze minder afhankelijk zijn van Samsung.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2017, 10:53
Categorie Apple
Onderwerpen oled, samsung
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.