Roomba-stofzuiger

Roomba-stofzuigers brengen slechte Wi-Fi in kaart

De Roomba-stofzuigers gaan je Wi-Fi-dekking thuis in kaart brengen, zodat je weet waar slechte dekking is. In de Roomba-app zie je een plattegrond met alle plekken met matige Wi-Fi.

Roomba-stofzuiger

De slimme stofzuigers van Roomba krijgen er binnen kort een extra klusje bij. Ze gaan de Wi-Fi-dekking in huis controleren en een kaart maken van de plekken waar de dekking slecht is.

Roomba meet Wi-Fi-dekking

Roomba-stofzuigers kunnen al een tijdje de vorm en afmetingen van een kamer leren, maar ze gaan nu ook de Wi-Fi-ontvangst bestuderen tijdens het zuigen. Het leidt tot een dekkingskaart, die je via de Roomba-app kunt raadplegen. De functie komt later deze maand beschikbaar via een update van de app, op het moment dat er ook een beta-programma voor de app van start gaat.

Roomba Wi-Fi dekkingskaart

De Roomba-stofzuiger gaat geen speedtest uitvoeren door bestanden te up- en downloaden, maar kijkt alleen naar de signaalsterkte. De app wijst je op gebieden waar je slechte dekking hebt, zodat je bijvoorbeeld een versterker kunt plaatsen of je mesh-netwerk (zoals Google Wifi) verder kunt optimaliseren.

Het is nog even afwachten welke Roomba-stofzuigers de nieuwe functie krijgen. Alleen de goedkopere modellen hebben tegenwoordig geen Wi-Fi, de andere wel. Vanaf 23 januari kunnen gebruikers meedoen aan het betaprogramma. iRobot kwam vorig jaar negatief in het nieuws toen een topman de indruk wekte dat het bedrijf plattegronden van woonhuizen aan derden wilde verkopen, maar trok die plannen snel weer in.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2018, 20:21
Categorie Accessoires
Onderwerpen roomba, stofzuiger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.