Koogeek Fingerprint Padlock

Dit Koogeek-hangslot met vingerscanner werkt met HomeKit

De Koogeek Fingerprint Padlock is een HomeKit-hangslot met vingerscanner. Je kunt hiermee een schuur of kluisje afsluiten.

Koogeek Fingerprint Padlock VL1

Koogeek is een populaire fabrikant van goedkope HomeKit-accessoires. De fabrikant had al laten doorschemeren dat er een aantal nieuwe producten aan zitten te komen. De onlangs besproken Koogeek Environment Monitor ligt inmiddels in de winkels. Nu is ook het HomeKit-hangslot gesignaleerd bij Amazon. De Koogeek Fingerprint Padlock is het tweede HomeKit-hangslot dat op de markt is verschenen, na de Smart Fingerprint Lock van de relatief onbekende fabrikant HiTechouse.


Het werkt hetzelfde als een traditioneel hangslot, maar in plaats van een sleutel gebruik je je vingerafdruk in combinatie met je iPhone. De FL1 kan tot 50 unieke vingerafdrukken opslaan en heeft een ingebouwde batterij die tot 1 jaar meegaat. Na 2 uur laden kun je weer 30.000 keer het slot ontgrendelen. De behuizing is gemaakt van een zink-legering en de beugel is van roestvast staal. Je krijg er 1 jaar garantie op. Omdat het met HomeKit werkt kun je het slot ook openen door een opdracht aan Siri te geven. Zeg dat het slot moet openen en op je (ontgrendelde) iPhone wordt de opdracht uitgevoerd. Een dergelijk hangslot werkt eigenlijk op dezelfde manier als een deurslot. Dat het met HomeKit werkt, heeft dan ook te maken met de ondersteuning voor deursloten.

Koogeek Fingerprint Padlock met HomeKit

De Koogeek Fingerprint Padlock FL1 kost 60 euro bij Amazon.

Koogeek Smart Lock bedienen met Siri

Over Amazon gesproken: daar wordt op 15 juli opnieuw Amazon Prime Day gevierd, met kortingen op diverse techproducten. Uiteraard zullen we de koopjes die voor Apple-gebruikers interessant zijn eruit lichten, zodra ze bekend zijn.

Koogeek Smart Lock bedienen met Siri

Nog meer Koogeek-producten op komst
Met dit hangslot en de eerdere klimaatsensor heeft Koogeek nog niet alle producten uitgebracht die op de roadmap voor 2019 staan. Er komen nog twee deursloten en een slimme camera aan. Die camera lijkt onvoorziene vertraging te hebben opgelopen, want Koogeek diende vorig jaar april al een aanvraag in bij goedkeuringsinstantie FCC. Ondertussen is de camera nog steeds niet verkrijgbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.