watchOS 6 op Apple Watch overzicht.

Apple verstuurt AppleSeed-uitnodigingen voor watchOS 6 beta

Apple heeft zogenaamde AppleSeed-uitnodigingen verstuurd voor de beta van watchOS 6. Een select groepje mensen heeft daarvoor een uitnodiging ontvangen, maar ze moeten zich wel aan een geheimhoudingsverklaring houden.

AppleSeed voor watchOS

We werden maandagavond overspoeld door beta’s. Maar liefst zeven nieuwe beta’s staan klaar om te installeren, waaronder vier publieke beta’s voor mensen die nu alvast aan de slag willen met de nieuwste functies. Er is geen publieke beta voor watchOS 6, maar ondertussen is Apple wel met iets anders bezig: er zijn AppleSeed-uitnodigingen verstuurd voor de watchOS 6 beta. Dit is een manier om feedback en testervaringen te verzamelen voordat de uiteindelijke versie uit komt. AppleSeed werkt alleen op uitnodiging en er gelden strengere regels. Je krijgt toegang tot een discussieforum, moet regelmatig enquetes invullen en moet voorstellen doen hoe de software kan worden verbeterd.

Wat is AppleSeed?

Terwijl de meeste publieke betatesters vooral passief bezig zijn met nieuwe functies proberen, is het bij de AppleSeed-test de bedoeling dat je een actieve bijdrage levert. Op de AppleSeed-pagina bij Apple lees je daar meer over. Het gaat om gewone consumenten die feedback geven over de bruikbaarheid van de software. Uiteraard kunnen er nog bugs in zitten. Je moet een NDA (geheimhoudingsverklaring) tekenen voordat je tot het programma wordt toegelaten. Ook moet je actief gebruik maken van de rapportagetools. Zo niet, dan word je weer uit het programma gegooid.

watchOS 6 AppleSeed

Verder moet je wat achtergrondinformatie over jezelf geven. Het gaat daarbij niet om de vraag of je de grootste Apple-fan ooit ben en wat je eerste Mac was, maar welke computer je nu tot je beschikking hebt en waar je interesses liggen. Ben je bijvoorbeeld een echte sportfanaat, dan zul je vooral de sportieve functies in watchOS 6 gaan testen. Je gaat vervolgens enquetes van de engineering teams invullen, bugs rapporteren, voorstellen indienen voor verbeteringen en meedoen aan online discussies. Met de speciale Feedback Assistant-app geef je kwaliteits- en gebruikersproblemen door aan Apple.

Kortom, het is iets anders dan het gewone betaprogramma voor ontwikkelaars of voor publieke betatesters.

Krijg je zo’n uitnodiging voor de watchOS 6 beta via AppleSeed en heb je geen zin om software met mogelijke bugs te installeren (of wil je niet gratis voor Apple allerlei werk doen), dan kun je uiteraard ook nee zeggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.