Nike Adapt Huarache

Deze Nike-schoenen bedien je met Siri en je Apple Watch

Nooit meer bukken

Nike heeft de Adapt Huarache-schoenen uitgebracht, die je automatisch kunt strikken dankzij Siri en je Apple Watch. Ze maken gebruik van de FitAdapt-technologie waardoor je nooit meer hoeft te bukken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Nike Adapt Huarache

De Nike Huarache dateert al van 1991, maar deze Nike Adapt Huarache zijn de meest futuristische versie ooit, vertelt Nike in een blogpost. Het FitAdapt vetersysteem zorgt ervoor dat je nooit meer hoeft te bukken. Vanaf nu werkt het zelfs met Siri en je Apple Watch. Je kunt een Siri Shortcut aanmaken in de Opdrachten-app om te bepalen wat de schoen moet doen. Zo kun je bijvoorbeeld zeggen: “Hé Siri, strik mijn veters” en de app doet de rest. De schoen is bedoeld voor een brede doelgroep van gebruikers en is voor allerlei activiteiten geschikt. Vandaar dat Nike juist voor de Huarache heeft gekozen. De klassieker uit 1991 is vernoemd naar de gelijknamige Indianen-sandaal. Bij de introductie gebruikte Nike de slogan ‘Have You Hugged Your Foot Today?’ om duidelijk te maken hoe comfortabel ze dragen.


Er kwamen meerdere modellen in de Huarache-serie, voor sporten zoals basketball, crosstrainer en racer. Allemaal waren ze voorzien van een neopreen sok, die nauw om je voet sluit en ervoor zorgt dat het comfortabel zit. Bijzonder waren verder het kleine merklogo, het plastic geraamte (exoskelet) en de Phylon middenzool. Destijds was het een opvallend futuristische schoen, al zal niet iedereen ‘m mooi vinden.

Nike Adapt Huarache

De huidige versie is uiteraard wel met zijn tijd meegegaan. Niet alleen het uiterlijk, maar ook de gebruikte technologie. Nike FitAdapt past zich, zoals de naam al aangeeft, aan de gebruiker aan. De nieuwste versie geeft je meer keuze uit verschillende voorkeuren en situaties. Daardoor kun je deze schoen voor verschillende sporten gebruiken – en natuurlijk ook gewoon als dagelijkse sneaker.

Nike app Huarache

De motor van FitAdapt bevindt zich op je middenvoet en wordt aangestuurd door de Nike Adapt-app. Er zitten een aantal aanbevelingen in voor verschillende voettypes en activiteiten. Als Apple-gebruiker laat je de app natuurlijk snel links liggen, want niets is zo gaaf als met je Apple Watch opdracht te geven om je schoen iets losser te doen. Vooral handig als je onderweg bent en geen zin hebt om de speciale app te openen. Er zitten ook speciale ledlampjes in.

Nike Adapt Huarache

Met deze nieuwe Nike Adapt Huarache slaat Nike twee vliegen in één klap: een favoriet van vroeger is nu helemaal aangepast aan de technologie van vandaag. En bovendien komt Nike FitAdapt nu beschikbaar op een alledaagse schoen, die ook nog eens lekker zit. Een koopje is het echter niet: de Nike Adapt Huarache gaat $350 kosten en ligt vanaf 13 september in de winkel.

Hieronder zie je een eerder filmpje van de Adapt-technologie in actie:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.