iPhone 8 Plus review met Apple Watch Series 3

iPhone 8 en iPhone X zullen minder last hebben van performance-maatregelen

Ben je bang dat je gloednieuwe iPhone 8 (Plus) of iPhone X ook last krijgt van performance-maatregelen als de batterij slechter wordt? Volgens Apple is bij deze toestellen gekozen voor een ander hard- en softwaredesign, waardoor de impact veel minder merkbaar zal zijn.

Dat Apple oudere toestellen zoals de iPhone 6s trager maakt als de batterij veroudert, zal ongetwijfeld al bij iedereen bekend zijn. Maar hoe zit het met nieuwe modellen zoals de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X? Volgens Apple zijn daarin maatregelen genomen, waardoor performance-maatregelen minder merkbaar zijn. Toestellen vanaf de iPhone 8 hebben een geavanceerder hardware- en software-design dat beter in staat is om de stroombehoeften en batterijprestaties in te schatten.

Dinsdagavond bracht Apple iOS 11.3 beta 2 uit, waarin de nieuwe functie Conditie van de batterij aanwezig is. In een bijbehorend supportdocument legt Apple uit hoe het werkt:

iOS 11.3 verbetert deze energiebeheerfunctie door periodiek het energiebeheerniveau te beoordelen dat noodzakelijk is om onverwacht uitschakelen te voorkomen. Als de conditie van de batterij de geobserveerde vereisten voor piekvermogen kan ondersteunen, wordt de hoeveelheid energiebeheer verlaagd. Als zich weer een onverwachte uitschakeling voordoet, wordt het energiebeheer verhoogd. Deze beoordeling vindt continu plaats, wat een adaptiever energiebeheer mogelijk maakt.

Het houdt dus in dat het terugschroeven van de prestaties dynamisch wordt geregeld. Hoe meer piekbelasting zich voordoet, hoe sterker Apple de prestaties zal terugschroeven. Deze aanpassingen treden op als de capaciteit van de batterij 95% of lager is. Bij een wat ouder toestel waarop je net iOS 11.3 beta hebt geïnstalleerd zal aanvankelijk nog te zien zijn dat het toestel op normale prestaties werkt, maar zodra je het toestel zwaar gaat belasten treden de maatregelen in werking.

iPhone 8 Plus review met Apple Watch Series 3

Minder impact bij iPhone 8 en nieuwere toestellen
Bij de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X is echter sprake van een ander design:

iPhone 8-, iPhone 8 Plus- en iPhone X-modellen gebruiken een geavanceerder hardware- en softwaredesign dat een nauwkeuriger schatting geeft van zowel de voedingsbehoeften als de voedingscapaciteit van de batterij om de algehele systeemprestaties te maximaliseren. Dit maakt een ander energiebeheersysteem mogelijk waardoor iOS nauwkeuriger kan anticiperen op een onverwachte uitschakeling en deze kan voorkomen.

De impact van energiebeheer (oftewel het terugschroeven van de prestaties) zal daardoor minder merkbaar zijn. Maar ook bij deze toestellen zullen de capaciteit en het piekvermogen na verloop van tijd verminderen. Dat is nu eenmaal een eigenschap van batterijen. Je merkt er op de nieuwste modellen alleen iets minder van.

Apple gaf eerder aan dat op de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X geen energiebeheermaatregelen van toepassing zijn, op dit moment. Het supportdocument maakt echter duidelijk dat er wel degelijk maatregelen aan zitten te komen als de batterijen ouder worden. Voor nu zijn de energiebeheermaatregelen alleen van toepassing op de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Bij deze modellen kun je voor de vriendenprijs van €29 je batterij laten vervangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2018, 9:07
Bron Bron Apple Support
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen batterij, performance
Devices iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X

Actuele iPhone 8 deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.