Apple Watch Series 3 met Digital Crown.

‘Apple Watch zet record in 2017, groter dan Zwitserse horloge-industrie’

De Apple Watch heeft een heel goed jaar achter de rug. In 2017 zou Apple een record gezet hebben, want er zijn in dat jaar meer Apple Watches verscheept dan in de jaren daarvoor. Apple wist in het vierde kwartaal zelfs meer Apple Watches te verschepen dan de gehele Zwitserse horloge-industrie.

Tijdens de laatste kwartaalcijfers wist Tim Cook al te verklappen dat de Apple Watch zijn beste kwartaal tot nu toe achter de rug heeft. Van de nieuwste Apple Watch Series 3 zijn twee keer zoveel exemplaren verkocht dan een jaar eerder van de Apple Watch Series 2. Een knappe prestatie, maar hoeveel Apple Watches in heel 2017 verkocht zijn wilde Apple wederom niet vertellen. Het antwoord krijgen we van onderzoeksbureau Canalys, want uit de cijfers blijkt dat de Apple Watch in 2017 18 miljoen keer verscheept is.

‘Apple Watch in 2017 18 miljoen keer verscheept’

In tegenstelling tot de iPhone, iPad en Mac, geeft Apple van de Apple Watch geen specifieke verkoopcijfers. Om een goed beeld te krijgen van het succes van de Apple Watch moeten we het dus vooral doen met de kleine details die Apple geeft, gecombineerd met de cijfers van onderzoeksbedrijven.

Volgens Canalys gaat het dus om 18 miljoen stuks, wat een groei is van 54% ten opzichte van een jaar eerder. 48% van de totale verkopen in 2017 zijn toe te schrijven aan de Apple Watch Series 3, het nieuwste model. Dat is opmerkelijk, omdat de Series 3 pas in september verscheen. Dat betekent dus dat bijna de helft van de verkopen in de laatste drie maanden gedaan zijn. Het bedrijf heeft ook nog een verdeling gemaakt tussen het model met en zonder 4G. Het model met 4G is verantwoordelijk voor 13%, terwijl het model met alleen GPS goed is voor de overige 35%. Van het totale aantal verscheepte modellen is de overige 52% een Apple Watch Series 2 of oud ouder. Ook andere analisten, waaronder Horace Dediu komen uit op ongeveer 18 miljoen verscheepte exemplaren.

Apple Watch verkopen in 2017.

De Apple Watch Series 3 is het nieuwste model. Ten opzichte van de Series 2 heeft deze een snellere en krachtigere chip. Siri kan daardoor voor het eerst op de Apple Watch praten. Bovendien zit er in de Series 3 een barometrische hoogtemeter. Het model met 4G wordt momenteel nog niet in Nederland verkocht. De Apple Watch Series 3 met 4G is momenteel alleen nog verkrijgbaar in landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk, bij een select aantal providers. We weten helaas nog niet of en wanneer het 4G-model in Nederland verkrijgbaar is.

Apple Watch Series 3 bandjes

‘In vierde kwartaal groter dan Zwitserse horloge-industrie’
Een interessant detail uit deze verkoopcijfers is dat de Apple Watch daarmee meteen één van de meestverkochte horloges is. Volgens de baas van IDC, een ander onderzoeksbedrijf, heeft Apple in het vierde kwartaal van 2017 meer Apple Watches verscheept dan de gehele Zwitserse horloge-industrie. De Apple Watch is daardoor niet alleen één van de populairste smartwatches, maar is ook populairder dan traditionele horloges.

Het is de verwachting dat deze aantallen voor de Apple Watch het komende jaar alleen maar zullen groeien. Allereerst zal het 4G-model van de Apple Watch Series 3 in meer landen beschikbaar komen. Daarnaast verwachten we rond september weer een nieuw model, de Apple Watch Series 4. We weten nog relatief weinig over welke nieuwe functies er in dit model zitten, maar het is de verwachting dat Apple nog meer de focus wil leggen op sport.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2018, 9:19
Bron Bron Canalys
Via Via MacRumors
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, verkoopcijfers
Device Apple Watch

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.