iPhone 11 Pro render.

Dit weten we over de opslag van de 2019 iPhone [poll]

Hoeveel ruimte heb jij nodig?

Hoeveel opslag vinden we in de 2019 iPhone? Welke keuze heb je straks bij de nieuwste toestellen? In dit artikel lees je alles over de opslag van de iPhone 11 en helpen we je met het antwoord op de vraag: hoeveel ruimte heb jij nodig?

Hoewel we steeds meer online doen en gebruikmaken van diensten, heb je altijd nog lokale opslag nodig om apps, foto’s en andere bestanden te bewaren. De vraag is dus hoeveel opslag Apple voor de 2019 iPhone in petto heeft. En hoe zit het met het geheugen van de iPhone 11?

iPhone 2019 opslag: hoeveel opslagruimte komt er?

Er zijn de afgelopen tijd weinig geruchten geweest over de opslag van de 2019 iPhones. Aan de ene kant doet dit vermoeden dat er weinig veranderingen gepland zijn ten opzichte van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Bij de twee duurste toestellen heb je de keuze tussen 64GB, 256GB en 512GB. Bij de goedkopere iPhone XR koos Apple voor 64GB, 128GB en 256GB.

Het enige recente gerucht over de opslag van de iPhone 11 Pro meldde dat de keuzes dit jaar gelijk blijven voor in ieder geval de duurste toestellen. Voor de goedkopere iPhone XR 2019 is er wat meer onduidelijkheid. Houdt Apple wederom vast aan de kleinere stapjes? Wij denken van wel.

Voor de 2019 iPhone verwachten we deze opslag:

Opslag RAM
iPhone 11 Pro
(5,8-inch)
• 64GB
• 256GB
• 512GB
4GB
iPhone 11 Pro Max
(6,5-inch)
• 64GB
• 256GB
• 512GB
4GB
iPhone XR 2019
(6,1-inch LCD)
• 64GB
• 128GB
• 256GB
3GB

iPhone 11 geheugen

Het werkgeheugen blijft hoogstwaarschijnlijk ook gelijk met het afgelopen jaar. Apple heeft in 2018 de twee duurste toestellen voorzien an 4GB RAM, mede door de dubbele camera en het OLED-scherm. De LCD-iPhone heeft vanwege het scherm minder werkgeheugen nodig. Dat betekent dus dat de iPhone XR 2019 blijft steken op 3GB RAM, wat meer dan genoeg is voor de specificaties van het toestel. Dit is dus hetzelfde als vorig jaar.

iPhone 11 Max renders in case.

Bij veel Android-toestellen zie je veel hogere aantal RAM, maar dat is bij iPhones niet nodig. Doordat hardware en software zo goed met elkaar samenwerken, kan Apple allerlei optimalisaties uitvoeren. De extra GB’s werkgeheugen (tot bijvoorbeeld 8GB) is daarom bij een iPhone niet nodig.

Hoeveel heb jij nodig?
We zijn ook benieuwd hoeveel ruimte jij nodig hebt. De tijd van 16GB ligt inmiddels ver achter ons en de afgelopen jaren levert Apple standaard steeds meer opslag. Als jij een nieuwe iPhone nodig hebt, voor hoeveel iPhone-opslag ga jij kiezen? Zie jij het liefst 1TB zoals bij de iPad Pro of is 64GB eigenlijk voor jou al voldoende? Stem in onze poll!

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

Check ook onze andere artikelen over de 2019 iPhone:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2019, 14:37
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2019 iPhone, iphone 11
Devices iPhone 11, iPhone 2019, iPhone XR 2019

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.