iPhone 12 Pro camera

Opnieuw bevestiging: ‘Alle iPhone 13-modellen krijgen betere beeldstabilisatie in camera’

Alle 2021 iPhones krijgen volgens bronnen betere beeldstabiliteit voor de camera met sensorverschuiving. Dit levert mooiere foto's op.

Update 27 mei 2021: DigiTimes haalt een oud gerucht van januari nogmaals uit de kast. Toen beweerden ze dat alle iPhone 13-modellen voorzien zullen worden van sensor-shift stabilisatie voor de camera. Nu bevestigen ze het opnieuw, op basis van nieuwe info. Er zullen in de tweede helft van dit jaar meer Voice Coil Motors (VCM) voor iPhones worden gemaakt dan voor Android-toestellen. Nu is dat nog andersom. De enorme vraag naar VCM’s bevestigt volgens DigiTimes dat Apple alle modellen gaat voorzien van deze technologie. Het onderdeel wordt gebruikt voor het scherpstellen van de camera. Fabrikanten hebben het verzoek gekregen om de capaciteit met 30%-40% te verhogen, om aan de vraag naar iPhones te kunnen voorzien. Nu is alleen de iPhone 12 Pro Max nog uitgevoerd met sensor-shift stabilisatie. Lees in ons artikel meer over de iPhone 13 camera.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke bericht van 20 januari 2021.


In de iPhone 12 Pro Max gebruikt Apple voor het eerst een zogenaamde optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving. Deze techniek zorgt ervoor foto’s altijd scherp zijn, ook als je hem in beweging maakt of filmt terwijl je op een hobbelige weg rijdt. Volgens Digitimes gaat Apple deze verbetering in 2021 op alle iPhones doorvoeren.

‘Alle iPhone 13 modellen met sensorstabilisatie’

Sensorstabilisatie is een cameratechniek die al langer in profssionele DSLR-camera’s bestaat. Afgelopen jaar bracht Apple dit als eerste naar de iPhone, maar alleen in de iPhone 12 Pro Max. Door deze techniek beweegt de complete sensor fysiek mee met het toestel, met als gevolg scherpere beelden.

iPhone 12 Pro Max in goud.

Het is één van de onderscheidende functies van de iPhone 12 Pro Max ten opzichte van de andere modellen, maar in de 2021 iPhones (voorlopig vaak iPhone 13 genoemd) zou dit dus naar de complete line-up komen. Het is de vraag wat dit betekent voor de rest van de camera en de modellen. Sensorstabilisatie is in de iPhone 12 Pro Max onder andere mogelijk omdat er meer ruimte is in het toestel vanwege het grotere ontwerp.

Onlangs werd ook beweerd dat alle iPhone 13-modellen de LiDAR Scanner krijgen. De verschillen tussen de standaard- en pro-modellen wordt daarmee kleiner, in ieder geval op het gebied van de camera.

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 27 mei: Nieuw gerucht van DigiTimes toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2021, 17:43
Bron Bron DigiTimes
Via Via MacRumors
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iphone 13
Device iPhone 13

iPhone 13

De iPhone 13 is één van de nieuwe modellen die Apple in het najaar van 2021 uit gaat brengen. De iPhone 13 behoudt naar verwachting hetzelfde design als de iPhone 12, maar dan wel met een snellere chip, verbeterde camera, grotere batterij en mogelijk ook een kleinere notch. Er gaan ook geruchten over een always-on scherm in de iPhone 13. Lees hier alles over wat we al weten over de iPhone 13.

iPhone 13
10 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.