iPad Pro 2018 verwachtingen

Gerucht: ‘iPad Pro krijgt nieuwe magnetische aansluiting, werkt met vernieuwde Apple Pencil’

Er zijn nieuwe details van de aankomende iPad Pro verschenen. Volgens de laatste geruchten krijgt de iPad Pro een nieuwe magnetische aansluiting voor accessoires. Daarnaast verschijnt er een nieuwe Apple Pencil die je makkelijker koppelt, net zoals de AirPods en HomePod.

Deze maand verwachten we eindelijk meer te horen van de nieuwe iPad Pro. Tijdens het verwachte oktober 2018-event kondigt Apple vermoedelijk de nieuwe iPad Pro aan, samen met nieuwe Macs waaronder een Mac mini. De afgelopen maanden zijn er al enkele details over deze iPad Pro uitgelekt en vandaag meldt 9to5Mac meer nieuwe details. Bronnen bij de ontwikkeling van dit model verklappen details over een nieuwe magnetische aansluiting, een nieuwe Apple Pencil, het gebruik van Face ID en nog veel meer.

‘iPad Pro Magnetic Connector’

Het meest opvallende detail is de nieuwe Magnetic Connector, oftewel een magnetische aansluiting. De huidige iPad Pro heeft al sinds het eerste model de zogenaamde Smart Connector. Deze zit aan de zijkant en werkt onder andere met Apple’s eigen Smart Keyboard. De nieuwe magnetische aansluiting, met mogelijk de naam Magnetic Connector, bevindt zich aan de achterkant van de iPad en werkt met allerlei accessoires. Eén van de geschikte accessoires is een nieuwe versie van het eerder genoemde Smart Keyboard, maar ook andere accessoiremakers kunnen hier gebruik van maken. Bij de Smart Connector was dit geen groot succes, want er zijn in de afgelopen jaren maar weinig accessoires verschenen die hier gebruik van maakten. Of dit anders is bij de nieuwe Magnetic Connector valt nog te bezien.

iPad Pro afbeelding smart connector

De aansluiting dook de afgelopen tijd al vaker op in schematische tekeningen van de iPad Pro. Daarop zagen we dat de aansluiting onderaan de achterkant zit. Eerdere bronnen stelden dat je de iPad Pro daarom voornamelijk in portretstand gebruikt, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Volgens de bronnen van 9to5Mac werkt Face ID op de iPad Pro namelijk ook gewoon horizontaal.

Dat betekent dat je de iPad Pro niet per se verticaal hoeft te houden om hem te ontgrendelen. De iPad Pro krijgt dezelfde Face ID-onderdelen als de iPhone XS, maar heeft geen notch. In de schermrand is genoeg ruimte om de sensoren in te verwerken, waardoor een inkeping niet nodig is. Het instellen van Face ID moet echter wel verticaal, maar daarna kun je hem ook gewoon in landschapsmodus gebruiken. Het is nog niet duidelijk of de horizontale Face ID speciale hardware vereist of dat het via een software-update toegevoegd kan worden aan de huidige iPhones.

‘Nieuwe Apple Pencil met AirPods-achtige koppeling’

De Apple Pencil verscheen in 2015 samen met de eerste iPad Pro. Om de Pencil te koppelen moest je hem in de Lightning-ingang van de iPad Pro steken, maar bij de nieuwe versie is dat volgens de bronnen niet meer nodig. Je koppelt de Apple Pencil namelijk op dezelfde manier als de AirPods en de HomePod, door hem dicht in de buurt te houden van de iPad. Je kan daarom ook makkelijker wisselen tussen apparaten, omdat je de Pencil niet telkens in de aansluiting hoeft te stoppen. Of er nog meer vernieuwingen in de nieuwe Apple Pencil zitten en of het huidige model ook compatibel is met de nieuwe iPad Pro, is nog niet bekend.

iPad 2018 review: iPad met MacBook en Pencil

Tot slot werkt de iPad Pro volgens bronnen met 4K HDR voor externe schermen, dankzij de aanwezige USB-C-aansluiting. Via de Instellingen-app is het mogelijk om de resolutie, HDR, helderheid en meer in te stellen. De iPad Pro wordt daarmee meer een soort laptop die je makkelijker aan een extern scherm kan koppelen. 9to5Mac wist ook al de modelcodes te verklappen, namelijk iPad8,1, iPad8,2, iPad8,5 en iPad8,6 voor de Wi-Fi-modellen en iPad8,3, iPad8,4, iPad8,7 en iPad8,8 voor de 4G-modellen. De iPad Pro komt in twee formaten (12,9-inch en 11-inch) en vermoedelijk dus in twee opslagcapaciteiten. Welke dat zijn is niet bekend, maar 256GB en 512GB lijkt een logische keuze gezien de huidige opties.

Meer verwachtingen van de iPad Pro 2018 lees je in ons aparte artikel. In onze special over het oktober 2018-event vind je meer verwachtingen over andere aankondigingen, waaronder de Mac mini en MacBook Air.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2018, 8:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad pro
Device iPad Pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.