iPad Pro afbeelding smart connector

Zo kan de nieuwe Smart Connector van de iPad Pro eruit zien

Op een gelekte schematische tekening is een mysterieuze nieuwe connector te zien voor de iPad Pro. Is dit de nieuwe Smart Connector, die naar de onderkant verschuift?

Afgelopen weekend lekte er nieuwe informatie uit over de iPad Pro 2018: de toekomstige iPads zouden geen 3,5mm-poort hebben en de Smart Connector verschuift naar de onderkant, vlakbij de Lightning-poort. De gelekte schematische tekening die OnLeaks op het spoor kwam lijkt dat gerucht nu te bevestigen.

iPad-connector aan de achterkant

Er is een mysterieuze connector aan de achterkant van de iPad te zien, net boven de Lightning-poort. Het meest voor de hand liggende antwoord is dat het hier om de nieuwe Smart Connector gaat. Het idee hierachter is dat je de iPad Pro staand kunt gebruiken als je een Smart Keyboard gebruikt. Dat klinkt op het eerste gezicht onlogisch: als je een extern toetsenbordje gebruikt, dan kantel je de iPad meestal naar landschapsmodus. Maar er zit een gedachte achter: als Apple de iPad Pro gaat voorzien van Face ID, dan zal het veel gangbaarder worden om de iPad in portretmodus te gebruiken.

Je hoeft dan de iPad niet meer een kwartslag te draaien als je Face ID nodig hebt. Er staan nog meer drastische veranderingen te wachten voor de iPad pro. Zo zouden de schermranden grotendeels gaan verdwijnen, in navolging van de iPad Pro. Bovendien zou Apple volgens geruchten een TrueDepth-camera willen inbouwen om Face ID mogelijk te maken. Of dat ook betekent dat de iPad Pro een ‘notch’ (inkeping) krijgt is nog een kwestie van afwachten. Bij iPads is de rand boven het scherm vaak wat breder, waardoor er mogelijk genoeg ruimte is voor alle camera’s en sensoren. Bij iPhones is het allemaal wat krapper.

iPad in portretstand: nogal onhandig?
Toch kun je je afvragen hoe Apple gebruikers ervan gaat overtuigen dat een iPad in portretmodus handig is. De afgelopen jaren heeft Apple steeds meer functies toegevoegd waarbij je twee apps naast elkaar kunt gebruiken met multitasking, bijvoorbeeld in Split View. Dat is eigenlijk alleen praktisch als je de landschapsweergave gebruikt. Multitasking in portretstand kan ook, maar is minder praktisch.

Het was natuurlijk slimmer geweest als de gezichtsherkenning rekening houdt met de stand waarin je de iPad gebruikt. Ook wat de Smart Connector betreft is het overstappen naar portretstand niet echt handig: je zult nieuwe accessoires moeten kopen. Onze enige hoop is nog dat de connector op de afbeelding helemaal geen Smart Connector is, maar een ander type aansluiting. Bijvoorbeeld een Touch ID-sensor aan de achterkant, waarmee je je iPad kunt ontgrendelen als je de iPad in landschapsweergave gebruikt? Dat zou wél weer handig zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2018, 16:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad pro, smart connector
Device iPad Pro

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer.

iPad Pro
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.