Google Home slaapkamer

Google Home (Mini) nu in Nederland te koop

De Google Home en Google Home Mini-speakers met de Nederlandse Google Assistent zijn vanaf vandaag online te bestellen. De nieuwe speakers liggen op 24 oktober in de winkel. Dat kondigt Google zelf aan, nadat eerder een interne memo was gelekt.

Google Home in Nederland

Google Home komt dus naar Nederland. De stemgestuurde speakers zijn een stuk goedkoper dan Apple’s HomePod, omdat je gedeeltelijk betaalt met je persoonlijke data. De Google Home en Home Mini zijn vanaf vandaag te bestellen: 149 euro voor een Google Home en 59 euro voor een Home Mini. De speakers liggen later deze maand in de winkels bij Bol.com, Coolblue, MediaMarkt de online Google Store en zelfs bij Albert Heijn.

Google Home Mini Charcoal

Google Home bekijken:


Google Home Mini bekijken in zwart:


Google Home in Nederland

Heb je eerder al een Google Home (Mini) meegenomen uit Duitsland, Engeland of de VS, dan is er goed nieuws: die kun je vanaf 24 oktober ook in het Nederlands gebruiken. Vanaf dat moment wordt namelijk de Nederlandse Google Assistent ondersteund op de Home-speakers. Tot nu toe moest je in het Engels of Duits communiceren met je speakers. Google Assistant was tot nu toe alleen via de app te gebruiken en niet op externe speakers. Over andere producten zoals de speakers van Sonos en andere externe merken is nog niets bekendgemaakt.

Google Home Mini slaapkamer-grijs

Wat kun je met Google Home?

Ook als iPhone-gebruiker kun je Google Home in huis neerzetten. De stemgestuurde speaker kan vragen beantwoorden of slimme apparaten in huis bedienen. Zo kun je vragen om alle Philips Hue-lampen in te schakelen in de woonkamer. We hebben dit getest en het werkt ook met de IKEA Tradfri-Lampen die aan het systeem gekoppeld zijn. Ook kun je opdracht geven om een bepaald nummer op Spotify te spelen of een Netflix of YouTube-video laten afspelen op tv, als je beschikt over een Google Chromecast. Door ‘Hey Google’ of ‘Oké Google’ te zeggen activeer je de speaker. Lees ook onze Google Home Mini-review met onze ervaringen.

Die mogelijkheden had je eerder al via de Google Assistant-app voor iOS, maar door de speaker in je huiskamer neer te zetten kun je opdrachten geven zonder dat je de app hoeft te openen. Meer hierover lees je in ons artikel Google Home voor iOS-gebruikers.

Welke Google Home kiezen?

Twijfel je nog tussen de grote en de kleine Home Mini, dan draait het vooral om het formaat en de geluidskwaliteit. De functies zijn vrijwel hetzelfde. Wil je muziek luisteren, dan is de Google Home een beter idee. Als speaker voor spraakopdrachten voor je smart home is de Home Mini goed genoeg. Die is dan ook een stuk goedkoper. De Mini is verkrijgbaar in zwart, wit en koraalroze en binnenkort ook in mintgroen. Zwart en wit vind je in alle winkels, de speciale kleuren alleen bij Google’s eigen webwinkel.

Google gaat de grotere Google Home Max voorlopig niet in Nederland verkopen. Deze zou rond de 400 euro gaan kosten en is dus duurder dan Apple’s HomePod.

Google Home slaapkamer

Google’s aankondiging komt op een wat onhandig moment: vlak nadat bekend werd dat data van honderdduizenden gebruikers zijn gelekt via Google+. Dat kan gebeuren, maar het kwalijke is dat Google al lange tijd op de hoogte was, maar het lek in de doofpot stopte. Daardoor zullen we de komende maanden nog veel horen van dit nieuwe ‘Cambridge Analytica’-schandaal. Zoek je een privacyvriendelijk alternatief, dan kun je beter voor de HomePod kiezen.

Dinsdagavond kun je nog meer aankondigingen van Google verwachten tijdens het Pixel 3 event. Die nieuwe smartphone is interessant om te vergelijken met de pas verschenen iPhone XS (Max), maar we verwachten er ook de aankondiging van een nieuwe Chromecast met Bluetooth.

Google Home bekijken:


Google Home Mini bekijken in zwart:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2018, 14:04
Categorie Accessoires
Onderwerp google home
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.