Apple locatie event 2018

Samenvatting iPad oktober-event 2018: dit zijn alle aankondigingen!

Wat is er tijdens Apple's najaarsevent 2018 aangekondigd? In deze round-up vind je alle belangrijke aankondigingen, van de iPad Pro tot de nieuwe Macs.

iPad event 2018: samenvatting

Apple’s najaarsevent is afgelopen en er is nogal wat aangekondigd: nieuwe iPad Pro’s, nieuwe MacBooks en nog wat andere aankondigingen. In deze special vind je een samenvatting van alle aankondigingen overzichtelijk bij elkaar. De volledige keynote terugkijken kan hieronder of op Apple’s speciale eventpagina.

MacBook Air 2018
De volledig nieuwe MacBook Air 2018 is Apple’s allernieuwste laptop. Het is de officiële opvolger van de MacBook Air en heeft een 13,3-inch scherm met Retina-resolutie. Zoals je van Apple gewend bent is de MacBook lekker dun en zijn de prestaties verbeterd dankzij nieuwe chips. De MacBook Air 2018 is verkrijgbaar in zilver, spacegrijs en goud en is vanaf 7 november verkrijgbaar vanaf €1349.iPad Pro
Apple heeft een compleet vernieuwde iPad Pro 2018 aangekondigd. Deze heeft een nieuw design met smallere schermranden. De thuisknop ontbreekt, evenals de koptelefoonaansluiting. Je ontgrendelt de iPad met Face ID in plaats van Touch ID. Voor het opladen is Apple overgestapt van Lightning naar USB-C en dat heeft gevolgen voor bijvoorbeeld de Apple Pencil en het Smart Keyboard. De iPad Pro is vanaf 7 november verkrijgbaar vanaf €899.


Mac mini 2018
Apple heeft voor het eerst sinds vier jaar een nieuwe Mac mini aangekondigd. De Mac mini 2018 heeft verbeterde specs gekregen en is meer dan ooit geschikt om als (media)server te gebruiken. Hij is verkrijgbaar in een nieuwe spacegrijze kleur en is per direct verkrijgbaar van €899.

Nieuwe Apple Pencil
Bij de nieuwe iPad Pro 2018 hoort ook een nieuwe Apple Pencil. Apple presenteerde deze tijdens het event op het podium en heeft een aantal grote veranderingen ten opzichte van het eerste model. De nieuwe Apple Pencil laad je draadloos op en tekenpen zelf is plat aan de zijkant, zodat hij niet wegrolt. Er zitten ook nieuwe functies op, die je kunt activeren door te tikken. De nieuwe Apple Pencil is per direct te bestellen voor €135.

Adobe
Adobe kwam vandaag langs op het Apple Event om te vertellen over de aanstaande Photoshop voor iPad. Eerder deze maand kwam topman Phil Schiller al langs op de conferentie Adobe Max, om te laten zien hoe goed de nieuwe iPad Pro en Apple Pencil perfect samenwerken met Photoshop voor de iPad en andere Adobe-apps zoals Project Aero voor AR-toepassingen. Een demo op het podium bij Apple maakte de cirkel rond.

Meer video’s
Apple maakte een video waarin diverse creatieve Mac-gebruikers te zien zijn, ook een paar bekende gezichten:

Ook verschenen er samenvattingen voor mensen die niet de hele video willen terugkijken:

Deze is nog korter:

De volledige keynote terugkijken kan hier.

Niet aangekondigd tijdens het event:

  • iPad mini 5
  • iMac 2018
  • Datum van de AirPower
  • Nieuwe AirPods

En uiteraard ook niet: Apple Pay voor Nederland.

Nieuwe softwareversies: iOS 12.1, watchOS 5.1 en meer: bevestigd
Apple is al een maandje nieuwe versies van iOS 12, watchOS 5, tvOS 12 en macOS Mojave aan het testen. Er zitten bijvoorbeeld meer dan 70 nieuwe emoji in iOS 12.1 en de andere versies. Daarnaast komen de groepsgesprekken voor FaceTime eindelijk beschikbaar en heeft Apple het beautyfilter in de iPhone XS en iPhone XR opgelost. We denken niet dat Apple op het podium erg veel aandacht aan deze updates besteedt, maar het is al wel officieel bevestigd dat de updates vlak na het event beschikbaar komen. Dat zal ongeveer om 18:00 Nederlandse tijd zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!