Bezitters van een M1 Mac klagen over crashende iOS-apps

Mensen met een M1 Mac klagen dat hun iOS-apps crashen, nadat ze met de Mac hebben gesynchroniseerd. Ze blijken niet langer in staat om apps van derden te openen op de iPhone of iPad.

iOS-apps crashen na syncen met M1 Mac

De apps crashen meteen na het openen en het blijkt te gelden voor alle apps die ze geïnstalleerd hebben. In december vorig jaar doken de eerste berichten al op bij Reddit en op het Apple-supportforum. De Macs met M1-chip waren toen al een maand uit. Het probleem doet zich onder andere voor bij mensen die iOS 14.3 hebben geïnstalleerd in combinatie met macOS 11.1 op de MacBook.


Bij een poging om apps te openen sluiten ze vrijwel meteen, zo blijkt uit een video op Reddit. Een van de klagers meldt dat het ook niet lukt om apps te installeren of bij te werken vanuit de App Store. Na het aantikken van een app verschijnt vrijwel meteen weer het wolkicoontje.

M1 chip MacBooks

Dit kun je doen
De oorzaak van het probleem is nog steeds niet duidelijk. Mensen die contact met Apple Support opnamen, kregen ook de indruk dat er nog geen verklaring is. Eén van de tijdelijke oplossingen die je zou kunnen proberen is het synchroniseren van je iPhone met een oudere Mac die op macOS Catalina draait, maar dan moet je daar natuurlijk wel over beschikken. Voor anderen zit er niets anders op dan wachten tot Apple een oplossing biedt.

Heb je een Mac met M1-chip en heb je je iPhone of iPad nog niet ermee gesynchroniseerd, dan kun je dat het beste zo laten en hopen dat Apple snel met een fix komt. Synchroniseren met de Mac is meestal niet nodig als je alles via iCloud regelt – hoewel een extra lokale backup soms best handig kan zijn.

Bekijk ook

Apple M1: de allereerste Apple Silicon-chip voor Mac en iPad

Apple heeft onder de naam Apple Silicon een reeks eigen processors voor de Mac en iPad ontwikkeld. De M1-chip is de eerste daarvan. Hij is te vinden in diverse producten en biedt goede performance, terwijl hij tegelijk erg energiezuinig is. Alles wat je moet weten over de M1-processor lees je hier!

Apple Silicon

Apple Silicon is Apple's eigen lijn chips voor de Mac. De M1-chip was de eerste Apple Silicon-chip, gebaseerd op de structuur van ARM. Daarna volgden de M2-chip, M3-chip en diverse varianten en opvolgers. Apple Silicon chips zijn door Apple zelf ontworpen en zorgen voor betere prestaties, batterijduur en meer. Macs met Apple Silicon hebben een aantal voordelen, maar er zijn ook wat nadelen die je ontdekt door onze artikelen te lezen.

Apple Silicon

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.