iPhone-portretfoto's

Ontwikkelaar ontdekt verbeterde portretmodus in iOS 12

Dit heeft Apple zelf nog niet verteld

Apple vertelde er niets over tijdens de WWDC, maar volgens de ontwikkelaar van de bekende foto-app Halide is de portretmodus in iOS 12 sterk verbeterd.

Apple vertelt tijdens WWDC alvast iets over de nieuwe functies in de komende iOS-versie. Maar daarbij komt lang niet alles aan de orde. Zo vertelde Apple vorig jaar niets over de ondersteuning voor draadloos opladen, maar kwam dat pas in september bij de presentatie van de nieuwe iPhones aan de orde. Logisch, want het bedrijf wil ook nog wat verrassingen en nieuwe functies achter de hand houden voor het september-event. Dit jaar zal er tijdens de aankondiging van de iPhones van 2018 waarschijnlijk veel aandacht zijn voor de portretfuncties, want die zijn sterk verbeterd.


Dat beweert althans Ben Sandofsky, maker van de Halide camera-app. Hij ontdekte dat de portretmodus in iOS 12 veel betere resultaten geeft dan onder iOS 11. Op de foto hieronder kun je zien dat iOS 12 veel beter in staat is om de randen van een onderwerp te bepalen. Ook zijn losse haartjes te zien, terwijl in iOS 11 de randen van het haar wat wazig zijn.

Portretmodus iOS 12 verbeterd

Sandofsky ontdekte de verbeteringen in de iOS 12 beta, dus er is nog een (kleine) kans dat Apple het nog allemaal terugdraait in de uiteindelijke versie. Duidelijk is wel dat er een enorme verbetering te zien is, bij gebruik van hetzelfde toestel. Dat maakt ook meteen duidelijk dat je voor een scherpere portretfunctie niet een komende nieuwe iPhone nodig hebt; het werkt ook met de toestellen die nu al beschikbaar zijn. De vraag is nog wel of portretten die met iOS 11 zijn gemaakt nog met terugwerkende kracht opgeknapt kunnen worden door iOS 12. Waarschijnlijk niet.

iOS 12 komt dit najaar voor het grote publiek beschikbaar en is een gratis upgrade voor alle toestellen die nu al op iOS 11 draaien. De portretfunctie is uiteraard alleen beschikbaar op modellen met dubbele camera, zoals de Plus-modellen en de iPhone X. Daarnaast verwachten we dit najaar een iPhone X 2018 en een iPhone X Plus, ook met dubbele camera. Of de goedkopere LCD iPhone ook een dubbele camera voor portretten heeft is nog even afwachten, maar volgens geruchten krijgen ze wel alledrie Face ID.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2018, 7:29
Bron Bron Ben Sandovsky
Categorie iOS
Onderwerp portret
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.