Doug Field terug bij Apple

Tesla-expert keert terug bij Apple’s Project Titan

Doug Field, voorheen vice president Mac hardware-engineering bij Apple, is terug op het oude nest. Hij werkte bijna vijf jaar bij Tesla aan zelfrijdende auto's en gaat bij Apple hetzelfde doen.

Field gaat onder leiding van Bob Mansfield werken aan Project Titan, het geheime autoproject binnen Apple. Dat zegt blogger John Gruber op basis van interne bronnen. Apple-woordvoerder Tom Neumayr wilde wel bevestigen dat de man is teruggekeerd bij Apple, maar kon niet zeggen wat zijn nieuwe rol is.

Doug Field terug naar Apple

Field werkt nu onder Bob Mansfield, de Apple-veteraan die een paar jaar geleden met pensioen ging maar in 2016 terugkeerde bij Apple om Project Titan onder zijn hoede te nemen. De toenmalige projectleider Steve Zadesky verliet Titan destijds ‘om persoonlijke redenen’, maar latere geruchten wekten de indruk dat het project een zwalkend schip was en dat Apple niet goed wist welke richting het uit moest. Onder Mansfield zou zijn gekozen voor het ontwikkelen van software voor zelfrijdende auto’s. Inmiddels is dat geen geheim meer. Tim Cook gaf eerder toe dat zelfrijdende auto’s een interessante richting zijn voor Apple om nieuwe dingen voor te ontwikkelen. Ook rijden er al meer dan 50 testauto’s van Apple op de weg. Maar welke vorm het uiteindelijke product zal aannemen, is nog een groot geheim. Er zouden gesprekken zijn geweest over een fabriek waar auto’s kunnen worden gebouwd, maar die plannen zijn al lang weer van tafel. Apple werkt tegenwoordig samen met Volkswagen aan een pilot om Apple-medewerkers in zelfrijdende busjes te vervoeren.

Doug Field terug bij Apple

Segway en Ford
Voormalig Tesla-medewerker Field heeft uitgebreide kennis op het gebied van persoonlijke transportmiddelen. Hij werkte namelijk al in 2008 als Chief Technology Officer bij Segway. Daarvoor werkte Field bij Ford Motor Company, als engineer voertuigontwikkeling. De terugkeer van Field maakt duidelijk dat Apple nog steeds serieuze plannen heeft om ‘iets’ te ontwikkelen. Al weten we van Apple ook dat het bedrijf pas iets uitbrengt op het moment dat ze de tijd rijp daarvoor achten.

Alles wat er nu al bekend is over Apple’s autoproject lees je in onze round-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2018, 7:06
Bron Bron Daring Fireball
Categorie Apple
Onderwerpen personeel, project titan
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.