Emoji van 2019 bieden enorme keuze aan gemengde koppels en gezinnen [poll]

Zit jij op nog meer emoji te wachten?
Het wordt nog drukker in je emoji-toetsenbord: het Unicode Consortium heeft de shortlist bekendgemaakt van de emoji die we in 2019 gaan gebruiken. Het zijn er 179 in totaal, waarbij er enorm veel keuze is uit gemengde koppels en gezinnen.

Heb je een gezin met verschillende huidskleuren en genders, dan kun je met de emoji van 2019 helemaal los gaan. Het Unicode Consortium overweegt namelijk om allerlei combinaties mogelijk te maken. Naast een man en een vrouw komt er ook een genderneutrale ‘persoon’. Maar het belangrijkste is de grote variatie: heb je een blonde partner en heb je zelf een tintje, dan kun je straks je gezin helemaal correct samenstellen. De blindengeleidehond die eerder dit jaar door Apple werd ingediend, komt er echter bekaaid af: die is er alleen als bruine herdershond. De dove persoon is ook een voorstel van Apple.

Kandidaten emoji 2019 met gemengde koppels

Er zitten in de lijst 179 nieuwe emoji, waaronder 55 karakters die verschillende genders, haarkleuren en huidtinten vertegenwoordigen. In theorie zou het miljoenen combinaties kunnen opnemen, maar het consortium heeft daar iets op bedacht: er is een nieuwe emoji in de vorm van een staande persoon, waarmee je de variaties in gender, haar- en huidskleur kunt aanbrengen. Door twee van die emoji naast elkaar te zetten krijg je een koppel die handen vasthoudt. Mocht dit er inderdaad komen, dan zal Apple mogelijk ook een nieuwe tool moeten ontwikkelen zodat je de emoji zelf kan samenstellen. Nu selecteer je haarkleur door een emoji ingedrukt te houden, maar met zoveel combinaties wordt dat wat onoverzichtelijk.

Emoji 2019 gezinnen

Apple zal blij zijn dat er ook emoji met handicaps in de lijst staan, waaronder een persoon met mechanische armen en benen. Tijdens een bijeenkomst in september zal de definitieve lijst worden samengesteld, maar wij zullen ze waarschijnlijk pas in iOS 13 gaan zien.

Emoji 2019 gezinnen

Ondertussen werkt het consortium ook alweer aan de emoji van 2020, met acht kanshebbers waaronder een ninja, mammoet, veer, dodo, toverstok en militaire helm. Ook de schroevendraaier krijgt in 2020 waarschijnlijk voor het eerst z’n eigen emoji, zodat je de uitdrukking ‘screw it’ wat grappiger kunt uitbeelden.

Bekijk ook

Apple wil speciale emoji voor mensen met een handicap

Apple heeft een voorstel ingediend voor een reeks emoji, waaronder een geleidehond, protheses, een oor met gehoorapparaat en mensen in verschillende soorten rolstoelen.

Sta jij te springen om meer emoji?
Naast deze emoji die mogelijk gepland staan voor 2019 en verder, krijgen we er dit jaar ook een hele lijst aan emoji bij. Het gaat dan onder andere om mensen met rood haar, een kaal hoofd en superhelden. Deze emoji verschijnen in een update voor iOS 12, mogelijk ergens in oktober of november. Voor de komende twee jaar kun je dus honderden nieuwe poppetjes verwachten en waarschijnlijk komen er nog wel meer bij. De vraag is dus vooral: zit jij daar nog wel op te wachten? We zijn benieuwd naar jouw mening, dus laat je stem horen in onze poll.

De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Zie je de poll niet? Invullen kan ook hier!

Bekijk ook

Deze emoji komen in 2018 naar je iPhone: superhelden en haarkleuren

Het Unicode Consortium heeft de definitieve lijst van 157 emoji goedgekeurd die in 2018 zullen worden ingevoerd. Bereid je voor op superhelden, haarkleuren, een ijzig gezichtje en meer. Ze komen later dit jaar naar je iPhone en iPad.

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.