Apple TV 5 (2019)

tvOS 12.4 met bugfixes uitgebracht voor de Apple TV HD en Apple TV 4K

Ook nieuwe update voor derde generatie

Heb je een Apple TV bij je televisie staan, dan kan je deze nu bijwerken naar de nieuwste versie van tvOS. Apple heeft tvOS 12.4 uitgebracht.

tvOS 12.4 beschikbaar

Dit voorjaar verscheen voor het eerst sinds maanden weer een grotere update voor de Apple TV. In tvOS 12.3 voegde Apple de nieuwe TV-app toe, waarmee je films uit de iTunes Store kan kijken en kan bladeren door content uit andere diensten. Nu heeft Apple een opeenvolgende update uitgebracht, namelijk tvOS 12.4. Maar wat is er nieuw in deze versie?


Bij updates voor de Apple TV is het altijd maar de vraag wat Apple toegevoegd of aangepast heeft. Duidelijke releasenotes zijn er niet en voor het installeren krijg je ook niet te zien wat er gewijzigd is. Uit de tvOS 12.4 beta zijn ook geen vernieuwingen ontdekt, dus de update focust voornamelijk op bugfixes.

TV-app op Apple TV.

Welke bugs Apple precies opgelost heeft, weten we nog niet. Sommige gebruikers hebben sinds tvOS 12.3 last van een raar effect op de Apple TV 4K bij het kijken van bepaalde HDR-content. Mocht er meer bekend zijn over welke bugs er opgelost zijn, dan werken we dit bericht bij.

Apple TV software-update 7.3.1 voor derde generatie
Speciaal voor de derde generatie Apple TV heeft Apple ook een update uitgebracht. Het gaat om versie 7.3.1, maar op dit moment is nog onduidelijk wat er in die update toegevoegd is.

tvOS 12.4 downloaden
tvOS 12.4 is alleen beschikbaar op de Apple TV 4 en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 12.4 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.