macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars

macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars: 10.13 beta 9 nu beschikbaar

De negende beta van macOS High Sierra is nu beschikbaar voor ontwikkelaars om te downloaden. In dit artikel lees je alles over de beta's van macOS High Sierra.

De negende beta van macOS High Sierra beta is nu beschikbaar om te downloaden voor ontwikkelaars. Geregistreerde ontwikkelaars kunnen nu dus aan de slag met de nieuwste testversie van macOS High Sierra 10.13, waarin je diverse nieuwe functies vindt, zoals nieuwe fotoformaten, virtual reality en Metal 2.

Ook stapt Apple over op het nieuwe bestandssysteem APFS. De volgende macOS High Sierra Publieke beta volgt op een later moment.

macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars

Over de macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars

Mac-gebruikers kunnen later dit jaar aan de slag met een nieuwe versie van macOS, genaamd macOS High Sierra 10.13. In dit artikel praten we je bij over de nieuwste beta’s en de functies die erin zijn ontdekt, sinds High Sierra 10.13 werd aangekondigd.

macOS High Sierra 10.13 beta 9

1 september 2017 – Op 1 september verscheen alweer de negende beta van macOS High Sierra voor ontwikkelaars. Heb je deze beta geïnstalleerd en heb je wijzigingen of nieuwe functies ontdekt, laat dit dan weten in onderstaande reacties. We werken dit artikel vervolgens bij met nieuwe ontdekkingen.

macOS High Sierra 10.13 beta 8

28 augustus 2017 – Op 28 augustus verscheen alweer de achtste beta van macOS High Sierra voor ontwikkelaars. Er zijn geen nieuwe functies ontdekt.

macOS High Sierra 10.13 beta 7

21 augustus 2017 – Apple heeft op 21 augustus de zevende beta van macOS High Sierra voor ontwikkelaars uitgebracht.

macOS High Sierra 10.13 beta 6

14 augustus 2017Apple heeft op 14 augustus de zesde beta van macOS High Sierra voor ontwikkelaars uitgebracht. Heb je deze beta geïnstalleerd en heb je wijzigingen of nieuwe functies ontdekt, laat dit dan weten in onderstaande reacties. We werken dit artikel vervolgens bij met nieuwe ontdekkingen.

macOS High Sierra 10.13 beta 5

7 augustus 2017 – De vijfde beta van macOS High Sierra, de aankomende versie van macOS, is door Apple uitgebracht.

Er is in deze vijfde beta in ieder geval één bekend probleem aangewezen. Als je macOS High Sierra beta 5 geïnstalleerd hebt op een aparte partitie, kun je deze partitie niet direct meer opstarten. Je kunt daarna natuurlijk wel naar deze speciale partitie wisselen. Hou hier dus rekening mee als je deze beta installeert.

macOS High Sierra 10.13 beta 4

24 juli 2017 – Apple heeft de vierde beta van macOS High Sierra voor ontwikkelaars uitgebracht. De nieuwste versie haal je binnen via de Mac App Store.

macOS High Sierra 10.13 beta 3

10 juli – De derde beta van macOS High Sierra voor de Mac is nu beschikbaar. De nieuwe beta is te installeren via de Mac App Store, zodat hij daarna automatisch geïnstalleerd wordt. Mocht je de ontwikkelaarsbeta gebruiken, laat in de reacties dan weten of je in deze derde versie nog nieuwe functies ontdekt hebt. We werken dit artikel bij zodra er verbeteringen bekend zijn.

macOS High Sierra publieke beta 1
29 juni – Op 29 juni verscheen de eerste publieke beta van macOS 10.13 High Sierra. Deze is voor iedereen die dat wil te downloaden, al zul je je wel eerst moeten aanmelden voor het publieke betaprogramma. Hoe dat werkt lees je in onderstaande tip.

Om mee te kunnen doen aan publieke beta’s moet je je via deze pagina aanmelden. Vervolgens kun je de beta via de Mac App Store ophalen.

macOS High Sierra 10.13 beta 2

21 juni – De tweede beta van macOS High Sierra is te downloaden voor ontwikkelaars. Zij kunnen de update binnenhalen via de Mac App Store, waarna de nieuwe versie automatisch geïnstalleerd wordt. Apple voegt in de nieuwe beta’s vaak bugfixes en nieuwe en verbeterde functies toe, onder andere dankzij van de feedback van ontwikkelaars die de vorige beta’s getest hebben. Als jij ook al druk bezig bent met het testen van macOS High Sierra en nieuwe functies of veranderingen tegenkomen bent in deze beta, laat dat dan weten in de reacties.

Dit zijn de vernieuwingen die in de tweede beta zijn ontdekt:

 • Overstap van H.264 naar HEVC (H.265) voor video.
 • Overstap naar Metal 2.
 • Verbeterde integratie van Apple File System (APFS).
 • Bug opgelost waarbij FileVault inschakelen op APFS-schijven niet lukte.
 • Verbeteringen in Berichten, FileVault, OpenCL en andere standaardapps en -diensten.

Tijdlijn macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars

Hieronder vind je een tijdlijn van de macOS High Sierra-beta’s:

 • macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars: 10.13 beta 1: 5 juni 2017 (verschenen)
 • macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars: 10.13 beta 2: 21 juni 2017 (verschenen)
 • macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars: 10.13 beta 3: 10 juli 2017 (verschenen)
 • macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars: 10.13 beta 4: 24 juli 2017 (verschenen)
 • macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars: 10.13 beta 5: 7 augustus 2017 (verschenen)
 • macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars: 10.13 beta 6: 14 augustus 2017 (verschenen)
 • macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars: 10.13 beta 7: 21 augustus 2017 (verschenen)
 • macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars: 10.13 beta 8: 28 augustus 2017 (verschenen)
 • macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars: 10.13 beta 7: 1 september 2017 (verschenen)
 • Definitieve versie macOS High Sierra: herfst 2017 (verwacht)

macOS High Sierra beschikbaarheid

Er zijn ondertussen beta’s voor ontwikkelaars en publieke betatesters. De definitieve versie van macOS High Sierra verschijnt vervolgens ergens deze herfst, vermoedelijk eind september. Meer over de beschikbaarheid van macOS High Sierra lees je in onderstaand artikel.

Over macOS High Sierra

macOS High Sierra 10.13 werd tijdens de WWDC 2017 aangekondigd en is een relatief kleine update voor de Mac. Zoals de naam al doet vermoeden is het meer een verdere uitbreiding van macOS Sierra. Dat betekent ook dat elke Mac die geschikt was voor macOS Sierra, later dit jaar kan upgraden naar macOS High Sierra. Je krijgt dan onder andere het vernieuwde bestandensysteem APFS, wat een aantal voordelen met zich mee brengt. Ook werkt je Mac dankzij macOS High Sierra met externe GPU’s en kunnen ontwikkelaars aan de slag met Virtual Reality. Ook kun je rekenen op allerlei verbeteringen in apps, zoals in Foto’s en Safari. Meer over de functies in macOS High Sierra, lees je in het dossier.

Over het testen van de macOS High Sierra beta voor ontwikkelaars
Bij het testen van beta’s kun je vaak tegen problemen aanlopen. Nog niet alle functies zijn bijvoorbeeld direct beschikbaar. Deze worden dan gaandeweg de testperiode toegevoegd en uitgebreid. Ook kun je last hebben van vastlopers of kunnen sommige apps nog niet goed werken. Hou hier dus rekening mee als je besluit de publieke beta van macOS te gaan testen. Het wordt dan ook afgeraden om de (publieke) macOS beta op een computer te installeren die je dagelijks gebruikt, omdat er nog onvoorziene problemen in de beta kunnen zitten. Je kunt ook macOS High Sierra op een aparte partitie installeren.

Dit artikel zal bij nieuwe publieke beta’s steeds opnieuw worden gepubliceerd, waarbij we de nieuw toegevoegde functies bijwerken. Daarbij kunnen reacties ook strenger worden opgeschoond dan je van ons gewend bent. Zo voorkomen we dat je je steeds een weg moet banen door tientallen inmiddels verouderde reacties van een paar weken geleden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2017, 19:10
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen firmware, macos high sierra

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.