Reacties voor: Intel: ‘Onze processoren zijn toch beter’

Dankzij twijfelachtige keuze van benchmarks
Intel wil met een reeks benchmarks bewijzen dat de Intel-processoren beter presteren dan Apple Silicon. Maar de benchmarks zijn merkwaardig gekozen.
Lees het complete artikel → Intel: ‘Onze processoren zijn toch beter’
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Ik moet hier wel om lachen. Intel heeft ook dit soort zielige vergelijkingen gemaakt ten opzichte van AMD. Een bedrijf wat structureel concurrentie-beperkende maatregelen toepast om vervolgens de prijs (kunstmatig) hoog te houden gun ik geen succes. Intel spreekt met retailers (mediamarkt) af dat ze alleen intel mogen verkopen en sluit deals met fabrikanten dat ze alleen intel processoren mogen gebruiken.

  2. Volgend jaar is M2 er een mogen ze weer lekker in het stof bijten.

  3. Ze weten zelf ook dat het niet lang duurt voordat ze verdwijnen uit de low en mid-end markt voor consumenten. Aan de ene kant staat Apple en aan de andere kant amd.

  4. Nou Apple staat zeker niet aan de ene kant. Het aantal verkochte pc’s vs Macs spreekt boekdelen. Echter, Amd gaat het ze idd heel lastig maken. Goed voor de concurrentie.

  5. Wij van WC-eend…….

  6. @Jaap Couro: Inderdaad staat Apple niet letterlijk tegenover de Intel. (Niet zoals AMD). Echter Apple staat wel bekend als een gamechanger. Een bedrijf wat door de rest van de markt wel degelijk grote invloed heeft.

    Apple haalt nagenoeg gelijke benchmarks tegen aanzienlijk lager kloksnelheden. Kloksnelheden die te vertalen zijn met warmte. Halve kloksnelheid = halve warmteafgifte en toch gelijke verwerkingsnelheid. Niets belet Apple om op gelijke kloksnelheid te gaan draaien met AMD en Intel. Apple krijgt daardoor wel dubbele verwerkingsnelheid.

    Vroeger was emulatie traag. Apple bewijst nu dat het niet zo hoeft te zijn. De M1 is bij intel applicatie’s nauwelijks langzamer dan bij M1 applicatie’s. Microsoft is nu ook bezig om voor hun ARM OS die emulatie in orde te brengen. Stel je voor wat er gebeurd als Microsoft erin slaagt om van hun ARM OS net zo een success te maken als voor de Intel processoren.

    Zou me niets verbazen als binnen een jaar of wat, Intel volledig van zijn troon is gestoten. En dan niet door AMD. Intel is niets voor niets al enige jaren bezig om te ‘kijken’ naar additionele markten. Waar ze tot nu toe iedere keer een flinke zeperd mee haalden.

  7. Vergeleken met mijn oudere machines heb ik op mijn M1 MBP Zoom nog nooit zo zoef-zoevend zien opstarten ;-). Turbo en nabranders zonder de herrie :-).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.