IKEA Tradfri rolgordijn

IKEA werkt aan Tradfri-rolgordijnen Fyrtur en Kadrilj met HomeKit

Met iPhone-bediening

Het lijkt erop dat IKEA op afstand bedienbare rolgordijnen wil maken. Via de FCC is namelijk een schakelaar ontdekt die gebruikt kan worden voor gordijnen of rolluiken. Daarnaast heeft IKEA de komst van twee nieuwe Tradfri-producten bevestigd, de rolgordijnen Fyrtur en Kadrilj.

IKEA Fyrtur en Kadrilj rolgordijnen

Update 11 september: Inmiddels is meer bekend over de plannen van IKEA met rolgordijnen. Na vragen van de media heeft IKEA in Noorwegen en Zweden twee aanstaande Tradfri-producten bevestigd: Fyrtur en Kadrilj. Het gaat om rolgordijnen die op afstand te bedienen zijn. Ze moeten vanaf februari 2019 in de winkels liggen. De rolgordijnen zijn te bedienen via de Tradfri-app. IKEA heeft ook bevestigd dat het systeem geschikt is voor HomeKit, Alexa en Google Assistant.

IKEA Tradfri rolgordijn

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 7 september.

IKEA breidt haar Tradfri-lijn steeds verder uit. Tradfri draait lang niet alleen maar om verlichting, want binnenkort liggen bijvoorbeeld de Tradfri-stekkers in de winkels. Daar lijkt ook nog een schakelaar voor gordijnen bij te komen, want via de Amerikaanse instantie FCC is deze schakelaar nu opgedoken.

Tradfri-schakelaar voor gordijnen

De schakelaar is een vierkante witte knop met daarop twee icoontjes: een zonnetje en drie horizontale strepen. Bovendien staat bij het document de tekst ‘Open close remote (blinds)’ vermeld. Dit zou erop wijzen dat de knop bedoeld is voor het openen en sluiten van gordijnen. Dit zou ook betekenen dat IKEA met een eigen lijn gordijnen komt die hiermee samenwerken. Samen met deze schakelaar is er een soortgelijke knop met daarop een Aan/Uit-teken. Ook deze zou gebruikt kunnen worden in combinatie met nieuwe set gordijnen.

IKEA gordijnen schakelaar bij de FCC.

De schakelaar werkt naar verwachting in ieder geval samen met de Tradfri-app en alle overige Tradfri-accessoires. We hopen dat de knop ook werkt met HomeKit, zodat je gordijnen kan automatiseren in combinatie met andere HomeKit-accessoires. De eerder ontdekte Tradfri-stekkers komen waarschijnlijk over een paar weken in Nederland beschikbaar. Deze wordt ook geleverd met een afstandsbediening, zodat je ze op afstand kan regelen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 11 september: Informatie over Fyrtur en Kadrilj rolgordijnen met HomeKit toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2018, 12:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.