Sonos met IFTTT voorbeelden.

Sonos werkt nu met IFTTT: koppeling met Hue en nog veel meer mogelijk

Sonos heeft laten weten dat de speakers vanaf nu ook te gebruiken zijn in combinatie met IFTTT. Hierdoor kun je het bedienen van je muziek automatiseren. Denk aan het stoppen van de muziek als je van huis gaat, maar je kan Sonos nu ook samen laten werken met bijvoorbeeld Hue.

De laatste tijd wordt Sonos steeds meer open. Waar je voorheen alle muziek moest afspelen via de Sonos-app, kun je tegenwoordig ook AirPlay gebruiken om bijvoorbeeld je muziek of audio te streamen vanaf je iPhone of iPad. Nu heeft Sonos aangekondigd dat ze samenwerken met IFTTT, een bekende dienst waarmee je dingen kan automatiseren.

Sonos met IFTTT

Met IFTTT koppel je allerlei diensten aan elkaar. Zo kan je je Hue-lampen laten knipperen zodra er bijvoorbeeld een taak in de Herinneringen-app op je staat te wachten. Je kan bijvoorbeeld ook een foto die je op Instagram plaatst automatisch op Dropbox laten zetten. IFTTT scheelt dus tijd en kan helpen om producten en diensten met elkaar samen te laten werken. Binnen dit geheel kan je nu dus ook Sonos en je eigen muziek gebruiken.

Sonos en IFTTT applets.

De samenwerking met IFTTT maakt deel uit van het nieuwe Sonos Sound Platform dat eerder al aangekondigd werd. Door de samenwerking met IFTTT kun je bijvoorbeeld automatisch je favoriete muziek starten als er op je Ring-deurbel aangebeld wordt. Een andere nuttige instelling is het stoppen van de muziek als de Nest-rookmelder af gaat. Start je een feestje, dan kun je met een druk op de knop een afspeellijst starten en je Hue-verlichting dimmen.

Je start de koppeling als volgt:

  1. Open de IFTTT-app.
  2. Gebruik de zoekfunctie en zoek naar Sonos.
  3. Tik op Services en kies voor Sonos.
  4. Rechtsboven kies je voor de knop Connect.
  5. Je wordt nu naar de Sonos-pagina gebracht om je speakers te koppelen.

Sonos met IFTTT verbinden.

Op de Sonos-pagina van IFTTT bekijk je voorbeelden van deze zogenaamde Applets. Je stelt deze in via de IFTTT-app nadat je je Sonos-sytemen gekoppeld hebt. Op het Sonos-forum worden nog veel meer ideeën uitgewisseld voor handige koppelingen. De komende tijd wil Sonos nog meer koppelingen aan IFTTT toevoegen, dus hou de app vooral in de gaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2018, 11:01
Bron Bron Sonos
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen ifttt, sonos

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.