Tradfri-app heet voortaan IKEA Home Smart

De app van IKEA om je smart home aan te sturen heeft voortaan een nieuwe naam: IKEA Home Smart. Voorheen hanteerde IKEA de naam Tradfri, net als de gelijknamige lampenserie, maar je kunt er binnenkort nog meer producten mee aansturen.

Tradfri-app heet nu Home Smart

De slimme lampen van IKEA heten nog steeds Tradfri en ook de bewegingssensoren, slimme stekkers en andere accessoires uit de serie blijven onder de naam Tradfri verkrijgbaar. De app heet vanaf vandaag echter anders: IKEA Home Smart. Dit heeft ermee te maken dat de app ook andere producten kan aansturen, zoals de toekomstige Fyrtur en Kadrilj rolgordijnen, als ze ooit op de markt komen. De update-omschrijving van de app Home Smart bevat in ieder geval een teaser dat er nog steeds aan wordt gewerkt: “want binnenkort kun je met nog veel meer IKEA producten verbinding maken” en: “Introductie van Fyrtur en Kadrilj raamverduistering“.


Overigens was de app al sinds begin mei aangepast voor raamverduistering en kon het (in theorie) al gebruikt worden voor het koppelen van je rolgordijn. Het enige wat nog ontbreekt zijn de rolgordijnen zelf, die al talloze keren zijn uitgesteld. De nieuwste belofte vanuit IKEA is dat de gordijnen vanaf augustus in de winkel liggen. In de tussentijd waren ze uit het voorraadsysteem gehaald.

Bekijk ook

Raamverduistering toegevoegd aan IKEA Tradfri-app, nog niet in de winkel

IKEA heeft de Tradfri-app aangevuld met raamverduistering. Je kunt met de app vanaf nu je slimme rolgordijnen toevoegen en beheren. Alleen zijn de rolgordijnen zelf nog in geen velden of wegen te bekennen.

Er staat nog een andere introductie van een ‘slim’ product op stapel, namelijk de Symfonisk-speaker die IKEA in samenwerking met Sonos heeft gemaakt. Deze maand worden ze in Nederland gepresenteerd en vanaf augustus liggen ze in de winkel. Het gaat om goedkopere uitvoeringen van de Sonos-speakers die ook als boekenplankje te gebruiken zijn.

Bekijk ook

IKEA en Sonos gaan slimme speaker in augustus 2019 introduceren

De Symfonisk-speaker die Sonos en IKEA gezamenlijk aan het ontwikkelen zijn, komt in augustus op de markt. Er zullen ook meubels met ingebouwde speakers komen.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.