IKEA Home Smart

Tradfri-app heet voortaan IKEA Home Smart

De app van IKEA om je smart home aan te sturen heeft voortaan een nieuwe naam: IKEA Home Smart. Voorheen hanteerde IKEA de naam Tradfri, net als de gelijknamige lampenserie, maar je kunt er binnenkort nog meer producten mee aansturen.

Tradfri-app heet nu Home Smart

De slimme lampen van IKEA heten nog steeds Tradfri en ook de bewegingssensoren, slimme stekkers en andere accessoires uit de serie blijven onder de naam Tradfri verkrijgbaar. De app heet vanaf vandaag echter anders: IKEA Home Smart. Dit heeft ermee te maken dat de app ook andere producten kan aansturen, zoals de toekomstige Fyrtur en Kadrilj rolgordijnen, als ze ooit op de markt komen. De update-omschrijving van de app Home Smart bevat in ieder geval een teaser dat er nog steeds aan wordt gewerkt: “want binnenkort kun je met nog veel meer IKEA producten verbinding maken” en: “Introductie van Fyrtur en Kadrilj raamverduistering“.

Overigens was de app al sinds begin mei aangepast voor raamverduistering en kon het (in theorie) al gebruikt worden voor het koppelen van je rolgordijn. Het enige wat nog ontbreekt zijn de rolgordijnen zelf, die al talloze keren zijn uitgesteld. De nieuwste belofte vanuit IKEA is dat de gordijnen vanaf augustus in de winkel liggen. In de tussentijd waren ze uit het voorraadsysteem gehaald.

Er staat nog een andere introductie van een ‘slim’ product op stapel, namelijk de Symfonisk-speaker die IKEA in samenwerking met Sonos heeft gemaakt. Deze maand worden ze in Nederland gepresenteerd en vanaf augustus liggen ze in de winkel. Het gaat om goedkopere uitvoeringen van de Sonos-speakers die ook als boekenplankje te gebruiken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2019, 9:44
Bron Bron Reddit
Categorie Apps
Onderwerpen ikea, smart home

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.