IKEA en Sonos gaan slimme speaker in augustus 2019 introduceren

Symfonisk werkt samen met Tradfri
De Symfonisk-speaker die Sonos en IKEA gezamenlijk aan het ontwikkelen zijn, komt in augustus op de markt. Er zullen ook meubels met ingebouwde speakers komen.

Symfonisk van IKEA en Sonos

IKEA en Sonos hebben een gezamenlijke video uitgebracht, waarin ze uitleggen hoe de samenwerking voor de Symfonisk smart speaker tot nu toe is verlopen. In 2017 kondigde het duo al aan samen te werken aan speakers in combinatie met meubels. De kosten daarvan zullen een stuk lager liggen dan je bij de normale Sonos-speakers gewend bent. Symfonisk ligt vanaf augustus in de IKEA-vestigingen.


In de video is te zien dat de samenwerking erop gericht is om ‘muziek en geluid’ in huis te brengen: van het streamen van muziek tot het gebruik van slimme assistenten zoals Google Assistent. Sonos heeft al aangegeven dat Symfonisk volledig geïntegreerd is met IKEA’s Tradfri, de productlijn van lampen, stopcontacten en andere slimme apparaten.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Vorig jaar liet IKEA op een designbeurs al enkele niet-functionerende prototypes zien. Daaruit bleek dat ze meerdere functies hebben. Zo zijn sommige Symfonisk-speakers te gebruiken als kastplankje of met een beugel vast te maken onder IKEA-keukenkastjes. Een prijs is nog niet bekendgemaakt, maar het is te verwachten dat de Symfonisk-speakers uiteindelijk goedkoper zijn dan die van Sonos zelf. Sonos’ goedkoopste speaker, de Play:1, kost 175 euro.

Bekijk ook

SYMFONISK: IKEA en Sonos werken samen aan deze speakers

Onder de naam SYMFONISK werkt Sonos aan een reeks speakers, die in IKEA-meubels passen. Ook werken ze samen met bestaande Sonos-systeem en kunnen dus draadloos streamen vanuit je Billy.

Symfonisk werkt met Tradfri en Sonos-systemen

Overigens werkt Sonos met nog meer bedrijven samen. Afgelopen augustus maakte het bedrijf bekend dat ze samen met audiobedrijf Sonance bezig zijn om speakers te maken voor buitenshuis en voor inbouw in plafonds en muren. Deze werken ook samen met het Sonos-systeem. Bij de Symfonisk-speakers is het ook mogelijk om het te laten samenwerken je bestaande Sonos-systeem.

IKEA Sonos teaser

IKEA verkoopt al de Eneby, een minimalistische Bluetooth-speaker met stoffen bekleding. Deze zijn voor minder dan honderd euro te koop, waarbij je als extra’s een battery pack en een speakervoet kunt aanschaffen. De Eneby-speakers zijn echter niet slim en dus ook niet aan te sturen met digitale assistenten of met een iPhone-app te bedienen.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.