Pebble smartwatch zwart-rood

Fitbit stopt 30 juni met Pebble-ondersteuning

Fitbit stopt op 30 juni met ondersteuning voor de Pebble-horloges, een halfjaar later dan aanvankelijk beloofd. Ook krijgen gebruikers een korting om naar de Fitbit Ionic over te stappen.

Fitbit heeft aangekondigd dat het bedrijf op 30 juni gaat stoppen met ondersteuning voor de Pebble smartwatchh. Vanaf dat moment kun je de Pebble-horloges nog wel blijven gebruiken, maar je hebt geen toegang meer tot de appwinkel, het forum, de spraakherkenning, antwoorden op sms-berichten en e-mail en tijdlijn-pins van apps. Fitbit koos een strategisch moment om het nieuws aan te kondigden: net op het moment dat de meeste Apple-fans zich druk maken over de pas verschenen iOS 11.3 beta.

Pebble-ondersteuning stopt op 30 juni

Eigenlijk zou de Pebble-ondersteuning begin 2018 stoppen, maar de fabrikant heeft dit nu uitgesteld naar eind juni. Uiteraard komen er geen updates meer voor de iOS- en Android-apps, maar gelukkig zijn ze wel toekomstigbestendig gemaakt. De huidige apps zijn bijgewerkt voor iOS 11 en Android 8.1 en hoger. In de toekomst is het mogelijk dat bepaalde functies door een iOS-update opeens niet meer werken, maar dat kan Fitbit nu nog niet voorzien.

Pebble-smartwatch onderdelen

In de aankondiging benadrukt Fitbit dat ze juist liefde tonen voor de Pebble-gebruikers, door langere ondersteuning te bieden en een exclusieve korting te bieden. Ze nodigen de huidige Pebble-gebruikers dan ook uit om eens in het ‘Fitbit-ecosysteem’ rond te kijken, omdat veel functies die ze van Pebble kennen ook op een Fitbit te vinden zijn.

Als teken van goede wil krijgen Pebble-gebruikers $50 korting op een Fitbit Ionic-smartwatch. Hiervoor moet je in 2016 of eerder je Pebble hebben gekocht en wel vóór 7 december van dat jaar. Ook het je beschikken over een geldig serienummer. Het is natuurlijk een mooie kans voor Apple om dit aanbod te beantwoorden met een mooie korting op de Apple Watch, maar misschien zijn veel oud-Pebble-gebruikers zelf al wel op eigen initiatief overgestapt naar de smartwatch van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2018, 20:18
Bron Bron Fitbit-blog
Categorie Accessoires
Onderwerpen fitbit, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.