Nieuwe Homey 2.0-app.

Nieuwe Homey 2.0-app en Homey Pro brengen HomeKit naar meer producten

Homey, een Nederlands product voor je smart home, heeft een geheel nieuwe app. Daarmee bedien je alle apparaten die aan de Homey gekoppeld zijn in één app. Nieuw is ook de Homey Pro, een nieuwe versie die veel krachtiger is.

Op iCulture schreven we al eerder over de Homey, een soort hub die al je smart home-producten aan elkaar koppelt. Homey is bedacht in Nederland en na een succesvolle Kickstarter van de Homey is het product sinds 2016 in Nederland verkrijgbaar. De afgelopen maanden is het bedrijf bezig geweest met het testen van de gloednieuwe Homey 2.0-app en vanaf vandaag is deze voor iedere Homey-gebruiker beschikbaar. De Homey 2.0 combineert het gehele softwareplatform in één app.

Homey 2.0: nieuwe app voor automatiseringen

De Homey is een soort hub, die met allerlei protocollen werkt. In totaal ondersteunt Homey meer dan 50.000 producten, waaronder ook Nest, Hue, Sonos en tado. De hub werkt onder andere met Wi-Fi, Bluetooth, Zigbee, en Z-Wave, waardoor nagenoeg alle producten verbonden kunnen worden. De Homey is dus een centrale plek waar al deze apparaten samenkomen, zodat je ze met elkaar kan laten communiceren, zelfs als ze dat oorspronkelijk niet doen. Sinds kort werkt Homey ook met HomeKit, al spreekt de ontwikkelaar nog van een experiment. De Homekit-ondersteuning is dus nog niet officieel, maar wel al werkzaam. Hierdoor communiceren producten die officieel niet met HomeKit werken toch met Apple’s eigen systeem.

De update van Homey 2.0 is is beschikbaar voor alle huidige gebruikers. Om te updaten, download je de nieuwe Homey-app op je iPhone en maak je verbinding met je eigen Homey. Vervolgens installeer je de software-update op jouw hub. De nieuwe app lijkt in veel opzichten op Apple’s eigen Woning-app, met panelen voor elk individueel gekoppeld accessoire. Je kan de temperatuur van je thermostaat aanpassen, de lichtsterkte en kleur van je verlichting instellen en nog veel meer. De app geeft ook inzicht in het stroomverbruik van je accessoires.

Ook nieuw: Homey Pro en Homey (2019)

Naast de vernieuwde app en de software-update voor huidige gebruikers, zijn er nu ook twee nieuwe producten. De Homey Pro is een stuk sneller dan het vorige model dankzij de 1 GHz Dual Core CPU en 1GB RAM. Je kan daardoor meer dan twee keer zoveel apps op de Homey Pro installeren dan voorheen. Deze extra krachtige versie komt daardoor vooral van pas voor grotere ruimtes en voor gebruikers die alles willen automatiseren.

Verlichting met Homey-app.

Daarnaast is er nog de nieuwe Homey (2019), een geüpdatet versie van de huidige. In vergelijking met het vorige model zit er geen NFC meer in en zijn ook de microfoons verwijderd. Volgens de ontwikkelaars werden deze functies nauwelijks gebruikt en werkte de microfoons niet goed genoeg. Deze aanpassing geldt voor zowel de Homey (2019) als de Homey Pro. De Pro-variant is vanaf nu te pre-orderen en kost €399. In februari wordt deze vervolgens verzonden.

De nieuwe 2019-versie is vanaf vandaag beschikbaar bij Homey zelf voor €299. Binnenkort moet deze ook weer leverbaar zijn bij externe verkopers, waaronder de MediaMarkt.

Binnenkort lees je op iCulture een uitgebreide bespreking van de Homey en vertellen we je of het de moeite waard is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit.

Smart Home
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.