Homey

Huisaccessoire Homey vanaf 19 november in Nederlandse winkels

Het spraakgestuurde accessoire Homey, dat al je apparaten in huis aan elkaar koppelt, had in 2014 een succesvolle Kickstarter-campagne. Vanaf 19 november is het tijd voor de volgende stap: dan kan iedereen Homey kopen in de winkel of in verschillende webshops.

In 2014 gooide het Nederlandse Homey hoge ogen als apparaatje waarmee je allerlei apparaten in huis zou kunnen bedienen. Het gevolg was een succesvolle Kickstarter-campagne, waarmee ruim 200.000 euro werd opgehaald. Vanaf zaterdag ligt Homey in de Nederlandse winkels, zoals MediaMarkt.

Homey

Nederlands project
Sinds de Kickstarter-campagne is Homey doorontwikkeld, is het achterliggende bedrijf Athom gegroeid en kregen ze vorig jaar een forse investering. Belangrijke ingrediënten voor de volgende stap: zorgen dat Homey in de winkels ligt. Vanaf zaterdag 19 november is het zover: dan is Homey verkrijgbaar in de eigen webshop en bij verschillende winkelketens. Daarmee claimen de oprichters dat het de eerste succesvolle Nederlandse Kickstarter-campagne is die in Nederlandse winkels verkrijgbaar is.

Homey verbindt alle (draadloze) apparaten in huis

Homey is in feite een soort hub die alle (draadloze) apparaten in huis met elkaar verbindt. Het resultaat is één systeem van alle apparaten, zoals slimme thermostaten, lampen en sensoren, die op één en dezelfde manier te bedienen zijn. Homey maakt gebruik van acht draadloze technieken, die in één platform gecombineerd worden. Naast Wifi en Bluetooth kun je denken aan Zigbee van de Philips Hue-lampen en infrarood voor televisies. Binnenkort volgt ook ondersteuning voor Sonos-systemen. Met Homey zou je alle verbonden apparaten moeten kunnen bedienen met de bijbehorende app, via automatische Flows of door tegen het apparaat te praten. Dat laatste is vergelijkbaar met Amazon Echo, die in Nederland nog niet verkrijgbaar is.

homey-iphone-app-hand

Open platform met eigen App Store
Tot nu toe was Homey na de succesvolle Kickstarter en pre-order alleen beschikbaar als public beta, maar nu wil het bedrijf de volgende stap zetten. “De afgelopen jaren hebben we keihard gewerkt om Homey naar het hoogste niveau te tillen, en nu zijn we klaar voor de echte lancering”, aldus Emile Nijssen, medeoprichter en Creative Director van het bedrijf. Athom heeft met de officiële introductie van Homey een bepaalde visie voor ogen. Men wil technologie in huis weer ‘leuk en eenvoudig’ maken. Een belangrijk onderdeel hierin vormt het open platform dat Homey gebruikt. Hiermee kunnen ontwikkelaars zelf apps voor het apparaatje bouwen en daarmee de functionaliteit uitbreiden. Er is een eigen appwinkel, de Homey App Store, waar inmiddels enkele honderden apps beschikbaar zijn.

Verkrijgbaarheid Homey

Homey kost 299 euro en is vanaf zaterdag 19 november verkrijgbaar. Je kunt het apparaatje bestellen via de webshop van Athom en webshops van Robbshop en Domotica-shop. Daarnaast is Homey ook te koop in de winkel, bij bijvoorbeeld MediaMarkt, iCentre of Ivizi. Ook is Homey te koop bij speciaalzaken in verschillende Nederlandse steden, zoals bij WifiMedia in Arnhem, bij Wansleeben in Wolvega, Koudijs in Amstelveen en Bonlite in IJmuiden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2016, 14:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen domotica, huis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.