Nederlands project Homey groot succes op Kickstarter

Homey is een bol waarmee je apparaten in huis aanstuurt. Er zit een iPhone-app bij en het project is op Kickstarter mateloos populair.

homey-bolHet zou wel eens het succesvolste Nederlandse project op Kickstarter kunnen worden: Homey, een bol waarmee je allerlei apparaten in huis kunt bedienen. Je praat tegen Homey en de opdracht wordt uitgevoerd. Denk aan het bedienen van de televisie, lampen en het koffiezetapparaat. Homey is bedacht door twee jonge ondernemers uit Enschede, die via Kickstarter in twee dagen meer dan 100.000 euro hebben binnengehaald. Inmiddels staat de teller alweer op 130.000 euro. Geen enkel Nederlands project haalde zo snel zoveel geld binnen.

Sinds eind april kunnen Nederlanders meedoen op Kickstarter. Ze kunnen projecten aanmelden en geld inzamelen om een vaak lang gekoesterde droom te realiseren: zelfstandig ondernemer worden en een concreet product op de markt brengen. Homey is een idee van Emile Nijssen en Stefan Witkamp. Zij denken dat het succes op Kickstarter vooral te maken heeft met het futuristische karakter van de Homey. Het ziet er bijzonder uit en de vrouwenstem van Homey doet danken aan de computer van sterrenschip Enterprise uit de televisieserie Star Trek. “Wij als nerd vinden dat geweldig. En veel mensen op Kickstarter dus ook.” De witte bol heeft in het midden een streepje licht, dat verschillende kleuren kan tonen. Het werkt samen met een indrukwekkend aantal diensten en apparaten, zoals AirPlay, Sonos, Klik Aan Klik Uit, Somfy, Bose, Spotify, Nest en meer.

homey-iphone-app-hand

Nijssen is totaal verrast door het succes op Kickstarter. “We waren al blij als we ons doel zouden bereiken, namelijk het binnenhalen van 100.000 euro binnen dertig dagen.” Het plan was om tussen de 500 en 1000 stuks te maken, maar het duo moet de plannen nu bijstellen. Een Homey was voor snelle beslissers vanaf €179 te koop, maar die eerste goedkope serie is nu al op. Wie nog mee wil doen moet €229 inclusief verzendkosten betalen. Als er meer dan €300.000 wordt opgehaald (en die kans is vrij groot) zullen de bedenkers nog meer dingen toevoegen, zoals verschillend gekleurde bollen en interactieve flows (automatiseringsstappen).

Meer info: Homey op Kickstarter

Tipgever: Robert

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2014, 15:13
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.