iPad Pro 2018 review met USB-C en koptelefoonadapter.

Gerucht: ‘iPhone 2019 krijgt mogelijk USB-C’

Hebben de 2019 iPhones nog USB-C of Lightning? Bronnen beweren dat de iPhone dit jaar zomaar eens de overstap kan maken naar USB-C.

Hebben we dit jaar bij de komst van de 2019 iPhones allemaal andere oplaadkabels nodig? Macotakara heeft vernomen dat Apple dit jaar mogelijk overstapt naar USB-C. Zeker is de overstap echter nog niet, maar het kan wel grote gevolgen hebben.

‘iPhone 2019 met USB-C’

Apple gebruikt USB-C al een tijdje in de MacBooks, maar in 2018 was het de beurt aan het eerste iOS-device. De iPad Pro 2018 heeft Lightning ingeruild voor USB-C, voornamelijk voor de ondersteuning van allerlei randapparatuur. Gaat Apple deze plannen nu doortrekken naar de nieuwe iPhone?

Macotakara meldt dat de keuze voor USB-C nog niet definitief is, maar dat er wel over nagedacht wordt. Het zou volgens de site ook goed kunnen dat Apple de overstap nog een jaartje uitstelt. Macotakara heeft het soms bij het juiste eind gehad, maar zat er ook een aantal keren naast. Neem dit bericht daardoor met een korreltje zout.

USB-C kabel

Een overstap naar USB-C zou betekenen dat je huidige Lightning-kabel niet meer past. Apple heeft (nog) geen Lightning-naar-USB-C adapter uitgebracht, dus veel accessoires die gebruikmaken van Lightning zullen minder makkelijk aan te sluiten zijn. Het voordeel is wel dat je kabels van je nieuwe iPad Pro of MacBook zonder problemen kan gebruiken met je iPhone.

Er waren al eerder geruchten dat de iPhone dit jaar USB-C krijgt. Sinds kort heeft Apple ook een Apple Watch-lader met USB-C. Ben je benieuwd naar de toepassingen van USB-C op een iPad Pro? In een eerder artikel hebben we de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Het zou zomaar kunnen dat dit vanaf dit jaar ook op een iPhone mogelijk is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 januari 2019, 9:08
Bron Bron Macotakara
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2019 iPhone, usb-c
30 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.