Apple Store Amsterdam, buitenaanzicht Leidseplein

Ook Apple Amsterdam lijkt grote makeover te krijgen: bouwaanvraag nu officieel

Winkelindeling wijzigt
De Apple Store in Amsterdam wordt op korte termijn verbouwd. Er is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend voor het adres Leidseplein 25, precies op de plek waar de Apple Store Amsterdam gevestigd is, namelijk in het Hirschgebouw.

Verbouwing Apple Store Amsterdam

Apple heeft een reguliere aanvraag ingediend voor het veranderen van de indeling op de eerste verdieping. Ook zal er een constructieve vloerverzwaring worden uitgevoerd op de begane grond van het gebouw. De bestemming van het gebouw blijft hetzelfde: een winkel met daarboven kantoren en vergaderruimtes. De beslistermijn voor deze vergunning is onlangs verlengd met 6 weken, zo blijkt uit informatie op de website van de Gemeente Amsterdam. Apple wilde de plannen tegenover iCulture bevestigen noch ontkennen.


Apple Store Amsterdam verbouwing: kaartje

Via tipgevers hadden we al te horen gekregen dat er binnen een paar maanden ook een verbouwing voor Apple Amsterdam gepland staat en dat blijkt nu inderdaad het geval. Wie Apple een beetje volgt, kan wel zo’n beetje aanvoelen wat er gepland staat. Bij veel Apple Stores wereldwijd wordt een forum en videowall geplaatst, zoals onlangs al gebeurde in Den Haag. Deze nieuwe indeling is bedoeld om de Today at Apple-sessies meer ruimte te geven.

Meer verbouwingen
Onlangs kondigde Apple al aan dat de Apple Store aan Passeig de Gracia in Barcelona wordt gesloten wegens moderniserings- en verbouwingsmaatregelen. Dit zal vanaf 10 februari 2019 plaatsvinden.

In Amsterdam zal de verbouwing waarschijnlijk wat later starten, omdat er gewacht moet worden tot er een besluit is genomen door de gemeente. Daarna volgt er nog een periode van 6 weken waarin bezwaar gemaakt kan worden.

Apple Store Amsterdam, uitzicht vanaf bovenverdieping

Wat de indeling van de Apple Store in Amsterdam betreft: de meest voor de hand liggende plek om een forum te maken is in het gedeelte van het atrium. Dit is nu een plek waar bezoekers vaak maar wat aan tafels zitten te wachten. Er vinden wel bijeenkomsten plaats, bijvoorbeeld door schoolklassen, maar het wordt niet zo intensief gebruikt voor sessies. Mogelijk heeft Apple ook plannen om de Genius Bar weg te halen, die bij de opening de ‘langste ter wereld’ werd genoemd. Apple vervangt de Genius Bar steeds vaker door een 360 graden-benadering, waarbij losse tafels in een ruimte staan.

De teksten in de documenten luiden:

Nieuw ingediende reguliere aanvraag
Leidseplein 25, 1017 PS: voor het veranderen van de indeling van de 1e verdieping en constructieve vloerverzwaring gedeelte begane grond vloer van het gebouwgedeelte Leidseplein 25 met behoud van bestemming daarvan tot winkel en kantoor en vergaderuimte, datum ontvangst 28 september 2018. OLO-nummer 3938571. Door dit besluit is de beslistermijn met zes weken verlengd.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning Leidseplein 25
Leidseplein 25, 1017 PS: voor het veranderen van de indeling van de eerste verdieping en constructieve vloerverzwaring gedeelte begane grond vloer van het gebouwgedeelte Leidseplein 25 met behoud van bestemming daarvan tot winkel en kantoor en vergaderuimte, verzonden op 17 december 2018. OLO-nummer 3938571.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.