Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
HBO Max in Nederland logo en personages.

HBO Max goedkoop afsluiten (als je er snel bij bent): dit zijn de prijzen in Nederland

HBO Max is in Nederland gestart op 8 maart 2022. Wil je HBO Max goedkoop afsluiten, dan moet je er snel bij zijn. Tot 31 maart 2022 geldt een korting van 50%. En dat is de moeite, want het aanbod bestaat uit allerlei bekende films en series, zoals Game of Thrones, Westworld, Chernobyl en Friends. Lees hier alles over de prijs (en korting) voor HBO Max in Nederland!

HBO Max is in Nederland en dat betekent dat er nog meer aanbod is in streaming videodiensten. Vanwege de enorme hoeveelheid content van HBO Max was er angst dat de prijs vrij hoog zou liggen, maar dat blijkt niet het geval. Het Basic-abonnement kost slechts €2,99 per maand en dat is een stuk goedkoper dan Netflix en Disney+. Er is echter wel iets om rekening mee te houden: de lage prijs voor HBO Max geldt maar beperkte tijd.

Wat kost HBO Max per maand?

Dit zijn de prijzen van de HBO Max-abonnementen:

Als je voor 31 maart 2022 je abonnement afsluit betaal je de actieprijs en ontvang je 50% korting op de normale abonnementsprijs. Deze korting geldt voor altijd en blijft actief zolang jij abonnee bent. Het loont daarom de moeite om nu alvast af te sluiten. Wel geldt dat als HBO Max de (maand)prijzen later omhoog gooit, dat jij ook meer gaat betalen. Je houdt 50% korting op de dan geldende prijs.

Je krijgt alleen korting als je rechtstreeks bij HBO Max afsluit. Via een in-app aankoop in de app betaal je de normale prijs.

Wie ná 31 maart een abonnement neemt, betaalt het dubbele van de hierboven genoemde prijzen, dus €5,99 en 7,99 per maand.

Meer deals voor films en series
#1 HBO Max: krijg levenslang 50% korting 🍿
#2 Viaplay: kijk tot 1 augustus gratis of met veel korting 🏎
#3 Disney+: bespaar 15% 🦸‍♂️
#4 Amazon Prime Video: 30 dagen gratis kijken 🎬
#5 Pathé Thuis: geen abonnement, betaal per film 🛋️

Welk HBO Max-abonnement moet je hebben?

Het Standaard HBO Max-abonnement is het meest interessant. Deze geeft je namelijk een 1080p Full HD beeldkwaliteit en 4K indien beschikbaar. Ook kun je op drie schermen tegelijk kijken en kun je 30 offline downloads bewaren.

Bij het Basic-abonnement krijg je 720p HD beeldkwaliteit en kun je maar op één scherm tegelijk kijken. Verder geldt er een limiet van vijf offline downloads.

Tijdens de actieperiode is het prijsverschil maar 1 euro, dus dat zal veel mensen ertoe aanzetten om voor HBO Max Standaard te kiezen.

HBO Max Basic Standaard
Prijs per maand €5,99 (ter introductie €2,99) €7,99 (ter introductie €3,99)
Aantal schermen tegelijk 1 3
Downloads voor offline kijken Maximaal 5 Maximaal 30
Beeldkwaliteit ‘Goede kwaliteit’ (720p HD) ‘Beste kwaliteit’ (1080p Full HD en 4K)

De actiekorting blijft gelden totdat je het lidmaatschap opzegt of van bundel verandert.

Naast de maandbundels is er ook een jaarabonnement waarbij je 8 maanden betaalt om 12 maanden te kunnen kijken. Dit houdt in dat je meer dan 30% korting krijgt. HBO Max Basic kost dan €46,99 per jaar en Standaard kost €59,99 per jaar. Meer info vind je bij HBO Max.

HBO Max kijken op je iPhone, iPad en Apple TV

De bijbehorende app van HBO Max is inmiddels in de App Store te vinden. Je kunt deze app ook koppelen aan de TV-app, zodat je films en series vanuit Apple’s eigen app kan starten en aan de gezamenlijke kijklijst toe kan voegen. Andere streamingdiensten die aan de TV-app te koppelen zijn, zijn Disney+ en Discovery+.

Andere apparaten waar de app beschikbaar voor komt, zijn spelcomputers (Xbox en PlayStation), smart-tv’s (Samsung, LG en Android TV) en Google Chromecast. Bovendien kan je je via de app op iPhone, iPad en Apple TV direct abonneren op HBO Max, zodat de betaling verloopt via je Apple ID. De streamingdienst rekent daarvoor in landen waar dit al beschikbaar is geen extra verhoging vanwege de commissie van Apple. Het wordt ook mogelijk om je te abonneren via iDEAL of creditcard.

HBO Max release in Nederland

Met een uitgebreide trailer kondigde HBO Max de startdatum voor Nederland aan. In andere Europese landen waar de streamingdienst eerder al van start ging (zoals Spanje en Finland), was de prijs van HBO Max €8,99 per maand voor het standaardabonnement, maar in Nederland ligt de prijs met €7,99 dus nog net iets lager. Dit heeft ermee te maken dat lokale HBO-diensten omgezet zijn naar HBO Max.

Met HBO Max kijk je naar zogenaamde MAX Originals zoals Gossip Girl en HBO Originals als Game of Thrones, maar ook aangekochte films en series zoals The Suicide Squad en Friends. Daarnaast kijk je via HBO Max naar content van Warner Bros, DC Universe, Cartoon Network, Looney Tunes, Scooby-Doo & Friends en Cartoonito. Niet alle films en series zijn meteen bij de start beschikbaar, maar het geeft in ieder geval een impressie van wat je kunt verwachten.

Naast HBO Max en de al langer bestaande streamingdiensten kun je sinds kort ook kijken naar Viaplay.

Check ook ons overzicht met de beste video streamingdiensten, waarin we de huidige diensten met elkaar vergelijken.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt streaming videodiensten: Netflix, Apple TV+, Disney+ en meer

Wat zijn de beste streaming videodiensten in Nederland? Kies je voor Netflix, Apple TV+, Disney+, Videoland, HBO Max, Amazon, NLZIET of Viaplay? Of misschien voor SkyShowtime of NPO Start? Er is keuze genoeg uit streaming videodiensten. Wij vergelijken ze op specs.

Revisiegeschiedenis:

  • 2022 - 24 februari: Artikel bijgewerkt met Nederlandse prijzen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 maart 2022 om 14:04
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 67 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.