Instagram Threads logo

Instagram Threads in Nederland: zoveel gebruikers heeft het nieuwe netwerk

Het Twitter/X-alternatief van Instagram genaamd Threads is sinds december 2023ook beschikbaar in Nederland en de rest van Europa. Vier weken later maken we de balans op: hoeveel gebruikers heeft Threads al in Nederland?

Update 25 januari 2024: Er zijn nu voor het eerst gebruikerscijfers voor Threads. Uit cijfers van GfK blijkt dat Threads in de eerste vier weken 829.000 Nederlanders heeft bereikt. Mensen die op Threads zitten zijn vaker vrouw en jonger dan het publiek van X. Het bereik onder jongeren van 13-34 jaar is het hoogst: 327.000, oftewel 39% van de groep mensen onder de 35 jaar. Van de Threads-bezoekers komt 72% ook op X. De overige 28% gebruikt X niet (meer). Vooral vrouwen (57%) zijn actief op Threads, terwijl ze bij X in de minderheid zijn (40%).

Hieronder lees je ons eerdere bericht van 14 december 2023.

In de zomer van 2023 bracht Instagram het nieuwe sociale netwerk Threads uit. Het wordt gezien als een alternatief voor X/Twitter, waarbij je korte updates kan plaatsen, accounts kan volgen en een tijdlijn kan bekijken. De afgelopen week liep er al een aftelklok op de Threads-website als je die vanuit Europa opende, die aftelde naar vandaag. En nu is het zover, want Threads is beschikbaar in Nederland.

Threads in Nederland beschikbaar

Toen Threads afgelopen zomer voor het eerst beschikbaar kwam, werd al snel duidelijk dat het even zou duren voordat het sociale netwerk officieel in Europa beschikbaar zou komen. Sterker nog, Meta (de eigenaar van Instagram en Threads) begon met het blokkeren van de toegang tot Threads vanuit de EU. De reden hiervoor had waarschijnlijk te maken met de privacyregels die in de EU gelden. Iedereen met een Instagram-account kreeg namelijk als het ware ook meteen een Threads-account. En je Threads-account verwijderen (deactiveren) kon niet zonder je Instagram-profiel op te zeggen. Inmiddels is dit verholpen. Je Threads-account staat nu los van je Instagram-profiel, hoewel de twee nog wel steeds veel met elkaar te maken hebben.

Threads-app

Of er achter de schermen nog andere wijzigingen zijn om Threads te laten voldoen aan de Europese regelgeving, is niet duidelijk. In ieder geval kan iedereen met een Instagram-account zich wel aanmelden voor Threads, ook in Nederland en België. Ga daarvoor naar deze website.

Tip: binnenkort zullen we met iCulture ook weer actief zijn op Threads. Je kunt ons in ieder geval wel alvast volgen via deze link.

Bekijk ook

Threads FAQ: alles over het sociale netwerk

Instagram Threads is het nieuwste sociale netwerk en is de meest kansrijke vervanger van X / Twitter. Maar wanneer komt Threads naar Nederland en andere EU-landen? Hoe kun je er nu toch al gebruik van maken? Werkt het met een VPN? En heeft het wel zin om zoveel moeite te doen? Dat alles beantwoorden we in deze Threads FAQ!

Revisiegeschiedenis:

  • 2024 - 25 januari: We hebben het artikel bijgewerkt met de eerste gebruikerscijfers van GfK.
  • 2024 - 25 januari: We hebben het artikel bijgewerkt met de eerste gebruikerscijfers van GfK.
  • 2024 - 25 januari: We hebben het artikel bijgewerkt met de eerste gebruikerscijfers van GfK.

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 januari 2024 om 8:28
Onderwerp
Categorieën
Apps, Diensten

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.