Google Smart home

Google draait bij: Nest-functies blijven na 31 augustus voorlopig werken

Er is de afgelopen dagen veel kritiek geweest op het feit dat Google gaat stoppen met veel Nest-functies. Nu reageren ze op de kritiek. De huidige koppelingen zullen blijven bestaan, tot ze in het Works with Google Assistant-programma zijn overgenomen.

Het plan is om alle Works with Nest-functies uiteindelijk over te hevelen naar het nieuwe Works with Google Assistant-programma. Dat moet meer dingen centraal gaan regelen en de privacy moet ook beter geregeld zijn dan nu het geval is. Het heeft overigens wel tot geval dat samenwerking met kleine en onbekende accessoires misschien niet meer gaat werken. Google is van plan om alleen met geselecteerde partners samen te werken. Uiteindelijk zal er waarschijnlijk minder keuze zijn. Toch is het hoopgevend dat Google nu wat meer inzicht geeft in de plannen. Onder de titel “We hear you” maakt het bedrijf duidelijk dat het rekening wil houden met de kritiek.

Nest-koppelingen blijven nog even werken

Google kondigde aanvankelijk aan dat het Works with Nest-programma op 31 augustus 2019 zou stoppen en dat alle bestaande koppelingen vanaf dat moment niet meer zouden werken. Nest-gebruikers moesten hun bestaande account omzetten naar een Google-account en moesten overstappen naar de Google Assistent om voortaan hun smart home te kunnen instellen en bedienen.

Maar… die datum van 31 augustus blijkt nu toch niet zo heel strikt. Michele Turner, werkzaam als directeur van het smart home ecosystem van Google Nest, zegt nu in een blogposting dat de bestaande Works with Nest-verbindingen zullen blijven werken. Ook na 31 augustus, totdat ze in het nieuwe Works with Google Assistant-programma zijn opgenomen. Na 31 augustus worden er alleen geen nieuwe Works with Nest-integraties meer toegestaan. Zodra je je account omzet van Nest naar Google zullen de Nest-verbindingen ook niet meer werken. Je kunt als bestaande gebruiker dus het beste nog even wachten.

Google Smart home

Geen IFTTT meer
Verder werkt Google samen met Amazon om te zorgen dat de Nest-skill straks ook nog werkt via Amazon Alexa. Het gaat daarbij om de mogelijkheid om je Nest-thermostaat te bedienen en de livestream van je Nest Cam te zien. Opvallende afwezige in de blogposting is IFTTT. Dat zal waarschijnlijk straks niet meer werken. Wel zul je in de toekomst via Google Assistent routines kunnen activeren op basis van het feit of je thuis of buitenshuis bent.

Bedrijven die nu gebruik maken van Works with Nest en tegen de beperkingen van Google Assistent aanlopen kunnen een speciale controle doorlopen. Er is daarbij strikter geregeld welke apparaten toegang hebben tot de data en apparaten van de Nest-apparaten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2019, 17:45
Bron Bron Google blog
Categorie Diensten
Onderwerpen google, nest, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.