Winsongs 95 parodie.

Deze interne Apple-video steekt de draak met Windows 95

Wist je dat Apple ooit een reeks video's gemaakt heeft als parodie op Windows 95? De interne video's gebruiken allerlei populaire nummers uit die tijd om de strijd met Windows aan te wakkeren.

Interne Apple-video is een parodie op Windows 95

In de jaren 90 was de strijd tussen Apple en Windows heviger dan ooit. Microsoft stond halverwege de jaren negentig op het punt om Windows 95 uit te brengen, dat achteraf een zeer belangrijke update bleek. Ook in de jaren daarna maakte Apple nog geregeld reclames waarin de Mac vergeleken werd met Windows-pc’s, zoals de bekende Get a Mac-campagne. Maar wist je dat Apple ook intern flink de draak stak met Windows?


De video zwerft al een paar jaar rond op het internet en komt nu weer bovendrijven dankzij Dave Mark van The Loop. In een video genaamd Winsongs 95 worden bekende nummers zoals Can’t Touch This en Killing Me Softly nagedaan met passende teksten, zoals U Can’t Use This en Killing My Software With Windows. De video heeft wat weg van een typische jaren 90 TelSell-reclame. Het filmpje blijkt gemaakt te zijn door voormalig Apple-medewerker Dave Garr en zijn collega’s.

Een andere video heeft de titel I Think We’re A Clone Now, als parodie op het nummer I Think We’re Alone Now. Deze video is uitgebracht in 1994, als gevolg van een deal die Apple sloot met enkele bedrijven om het Macintosh-besturingssysteem te licenseren op andere computers. Een paar jaar later bleek deze deal geen succes, maar het heeft wel deze grappige reclame opgeleverd. Het liedje heeft allerlei verwijzingen naar technologieën en keuzes die Apple destijds maakte.

Dave Garr werkte van 1987 tot en met 1997 op de marketingafdeling bij Apple. In de jaren daarna heeft hij onder andere gewerkt bij HP en PalmSource, dat onderdeel was van Palm. Het is onbekend of het openbaar worden van de video’s de bedoeling was toen ze gemaakt werden. Wist jij van het bestaan van deze video’s af?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2019, 17:15
Bron Bron The Loop
Via Via iDownloadblog
Categorie Apple
Onderwerp windows
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.