Veel Google Hangouts-apps werken vanaf 25 april niet meer

Veel apps met Google Hangouts-functie werken vanaf 25 april niet meer. Vanaf die datum is alleen zakelijk gebruik van Google Hangouts nog toegestaan.

Apps die gebruik maken van Google Hangouts zijn vanaf 25 april 2017 niet meer te gebruiken. Google trekt op die datum de stekker uit de Hangouts API, waar apps van derden gebruik van maakten. Je zult dus op zoek moeten naar andere apps om te hangouten met vrienden, zoals het mateloos populaire Houseparty.


Ping Pong Hangout

Google Hangout-apps na 25 april

Toen Google vorig jaar Allo en Duo aankondigde, maakten ze ook bekend dat Hangouts een andere insteek zou krijgen. Het moest een chat-app voor zakelijk vergaderen worden. De eerste stappen zijn nu aangekondigd: vanaf eind april zullen consumentenapps die gebruik maken van Google Hangouts niet meer werken. Volgens Google is de samenwerking met andere apps niet meer nodig. “Hangouts focust zich nu op toepassingen in het zakenleven”, zeggen ze.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Het betekent dat je niet langer Ping Pong Hangout kunt spelen met je vrienden en dat Draw With Your Face ook niet meer werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=VoM3bWFzdHQ

Alleen nog zakelijke Hangouts toegestaan
Sommige apps houden nog wel toegang tot de Hangounts API, maar dat is alleen het geval bij zakelijke apps zoals Slack en Google’s eigen Hangouts on Air. Deze apps kunnen inbellen bij Hangouts via DialPad en RingCentral of gebruik maken van tools als Toolbox, Control Room en Cameraman.

Nieuwe apps kunnen in ieder geval niet meer gebouwd worden met de API. Hangouts werd onder andere gebruikt voor polls, samen tekenen en selfie-maskers, waar ondertussen genoeg alternatieven voor ontwikkeld zijn. Google noemt als reden dat ze “hun inspanningen willen stroomlijnen”.

Bekijk ook

Heeft Google Hangouts met komst van Duo en Allo nog een toekomst?

Met Duo en Allo brengt Google losse apps uit voor toepassingen die eerst in Hangouts zaten. Heeft Hangouts als losse dienst nog wel een toekomst?

“We begrijpen dat dit impact zal hebben voor ontwikkelaars die in ons platform geïnvesteerd hebben. We hebben onze keuze zorgvuldig overwogen en geloven dat het onze gebruikers een meer gerichte Hangouts-desktopervaring geeft voor de toekomst.” Hangouts was een van de eerste videochat-apps met veel functionaliteit. Selfie-maskers waren hiermee al mogelijk voordat Snapchat ermee begon. Nu Google Allo en Duo beschikbaar zijn, wordt Hangouts een van de vele zakelijke apps voor videoconferenties en het is maar de vraag of dat verstandig is. Hangouts werd nog wel gebruikt, ook al stak Google er nauwelijks meer energie in, Allo en Duo waren vlak na de introductie al ten dode opgeschreven.

Bekijk ook

Google Allo en Duo voor iOS komen eraan: zit jij te wachten op twee nieuwe chatapps?

Google heeft de apps Allo en Duo aangekondigd, een berichtenapp en videochat-app met slimmere functies. Allo geeft antwoorden op basis wat je doet.
Bekijk ook

Review: Duo van Google is een simpele app voor videobellen

Duo van Google is een nieuwe app voor één-op-één videogesprekken. De app biedt vrij rechttoe rechtaan functies en laat je niet alleen videobellen van iPhone naar iPhone, maar ook naar Android-toestellen. Is dit een reden om de app te gaan gebruiken?

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.