Google Allo App

Google Allo en Duo voor iOS komen eraan: zit jij te wachten op twee nieuwe chatapps?

Google heeft de apps Allo en Duo aangekondigd, een berichtenapp en videochat-app met slimmere functies. Allo geeft antwoorden op basis wat je doet.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Google Allo App

Google wil met Allo een slimmere berichten-app op de markt brengen. Allo wordt een concurrent voor WhatsApp, Facebook Messenger en iMessage en komen deze zomer op iOS en Android beschikbaar. De app zal een plaatsje krijgen naast Hangouts en bevat allerlei functies van de eveneens vanavond aangekondigde Google Assistant. Daarnaast komt er een aparte app Duo om te videobellen.

Google Allo: slimme berichtenapp

Allo bevat een incognito-modus, net zoals je in Chrome gewend bent. De berichten in Allo zijn dan versleuteld en je mist wat functies omdat Google minder persoonlijke informatie kan analyseren. In incognito-modus kun je berichten na verloop van tijd laten verdwijnen. Verder kun je spelletjes spelen, waarbij je bijvoorbeeld filmtitels moet raden op basis van rebussen. Google Allo werd gepresenteerd tijdens Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie van Google.

Allo berichtenapp

Een belangrijke functie van Google Allo is de Smart Reply-functie. Google analyseert waar het gesprek over gaat en doet vervolgens een aantal antwoordsuggesties, die je alleen maar hoeft aan te tikken. Smart Reply kijkt daarbij ook naar de context. Google past daarbij ook chatbots toe, waarbij je bijvoorbeeld kunt vragen naar kattenvideo’s en Allo zoekt er eentje voor je uit.

Foto’s analyseren
Stuur je een foto naar vrienden, dan analyseert Allo wat erop staat. Bij een foto van een jarige persoon met taart, ballonnen en kaarsjes geeft Allo de suggestie om ‘gefeliciteerd’ te zeggen. En bij een baby zou je ‘lief’ kunnen terugzeggen. Die beeldherkenning zit nu al in Google Foto’s.

Allo biedt je de mogelijkheid om tekst in verschillende tekstgroottes te sturen. Dit heet whispershout: met een schuifknop kun je aangeven hoe groot je tekst moet zijn, van fluisteren (heel klein) tot schreeuwen (heel groot). De emoji passen zich ook aan qua grootte.

Google Allo maakt gebruik van beeldherkenning om objecten op foto’s te herkennen en met tekstanalyse wordt gekeken wat je zegt. Het werkt momenteel alleen in het Engels. Met Google Allo kun je reserveren bij restaurants, sportuitslagen opvragen en kennisvragen stellen. Alles wat je met Google Zoeken kunt doen, kun je ook in Google Allo uitvoeren. Je hoeft de app niet eens te verlaten.

Opvallend is dat Allo is gebaseerd op telefoonnummers en dat je geen Google-account nodig hebt. De Google Assistant zal, net als in andere Google-producten, onthouden wie je bent, wat je leuk vindt en wat je interesses zijn.

Google Duo: videochaoten volgens Google

Google kondigde vanavond ook de videocoat-app Duo aan. Dit is een lichtgewicht chat-app, geschikt voor iOS en Android. De berichten zijn versleuteld en er wordt daarbij gebruik gemaakt van een nieuw protocol, dat in samenwerking met WebRTC tot stand is gekomen. Daarmee kun je snel een versleutelde verbinding tot stand brengen.

Google Duo

Ook leuk is dat je al videobeelden van de andere persoon te zien krijgt, voordat je opneemt. Zo kun je meteen zien of de beller boos of vrolijk gestemd is (of misschien wel zit te huilen). Deze functie heet Knock Knock. Duo gebruikt een geoptimaliseerde codecs en gebruikt de bandbreedte zodanig dat de videoverbinding snel tot stand komt en het beeld niet zomaar wegvalt.

Eén ding is in ieder geval duidelijk: Duo zal een behoorlijke concurrent voor FaceTime worden, vooral omdat het op meerdere platformen werkt.

Tijdens Google I/O werd ook Google Home aangekondigd, een slimme Wi-Fi-speaker met ingebouwde assistent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2016, 10:35
Categorie Apps
Onderwerpen allo, duo, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.