Gerucht: ‘iPhones van 2018 kunnen nog sneller opladen’

Volgens een analist zorgt Apple ervoor dat je je iPhone straks sneller op kan laden. Apple kiest voor nieuwe onderdelen, waardoor sneller opladen mogelijk is.

‘iPhones 2018 kunnen sneller opladen’
Het gerucht is afkomstig van een analist bij Rosenblatt Securities. Volgens hem stapt Apple over van 5V/2A naar 9V/2A en 5V/3A-onderdelen voor de aankomende 2018 iPhones. Volgens hem neemt Apple deze beslissing zodat meer accessoires ondersteund worden en de nieuwe iPhones sneller opladen. Dat meldt AppleInsider op basis van een nieuw rapport van de analist.


Volgens Jun Zhang kiest Apple voor een andere leverancier die de chipset levert waarmee de nieuwe iPhones opgeladen worden. Power Integrations zou de nieuwe onderdelen leveren, als vervanging van ON Semiconductor en NXP Semiconductors. De naam NXP komt je misschien bekend voor, want dat bedrijf kent zijn oorsprong in Nederland. Ze leveren onder andere ook de NFC-chip in de iPhone.

Uit het verslag blijkt echter niet hoeveel sneller je de 2018 iPhones volgens de analist dan kan opladen. Sinds de iPhone X en de iPhone 8 ondersteunt de iPhone snelladen, maar daar heb je wel een krachtigere USB-C-lader voor nodig. Eerdere bronnen stelden dat Apple bij de nieuwe iPhones een snellere 18 Watt-lader standaard meelevert. Over de grootte van de iPhone-batterij in de nieuwe modellen is nog weinig bekend.

Bekijk ook

Gerucht: 'Komende iPhones krijgen snellere 18 Watt lader meegeleverd'

Volgens geruchten uit China krijgen de aanstaande iPhones een snellere lader van 18 Watt. Ook zou Apple van plan zijn een USB-C-adapter mee te leveren.

Verder vermeld de analist dat Apple voor draadloos opladen op het nieuwe LCD-model overstapt van Broadcom naar Texas Instruments. Apple kan hiermee de kosten voor het opladen verlagen, wat wellicht ook van invloed is op de prijs van dit toestel. Er waren al geruchten dat Apple de 6,1-inch iPhone met Dual Sim gaat verkopen voor een prijs vanaf $550.

Alle geruchten bij elkaar wijzen er in ieder geval op dat Apple enkele veranderingen op de planning heeft wat betreft het opladen van de 2018 iPhones. Meer over snelladen op de iPhone lees je in ons aparte artikel.

Bekijk ook

Gerucht: 'Nieuwe 6,1-inch iPhone ook met dual-sim, prijs vanaf 550 dollar'

De nieuwe 6,1-inch iPhone die in september verschijnt, krijgt volgens Ming-Chi Kuo ook een variant met dual-sim. Qua prijs wist de analist ook een voorspelling te geven, die iets lager uit komt dan eerder gedacht.
Bekijk ook

iPhone 2018: alles over de iPhone 2018 functies en release

Lees hier alles over de nieuwe iPhones van 2018: welke iPhone-modellen heeft Apple in september 2018 uitgebracht, wat is de iPhone 2018 prijs en wat zijn de nieuwe iPhone functies? Lees alles over de iPhone 2018 release, functies en meer 📲

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.