Snelladen met USB-C-adapter

Gerucht: ‘Komende iPhones krijgen snellere 18 Watt lader meegeleverd’

Volgens geruchten uit China krijgen de aanstaande iPhones een snellere lader van 18 Watt. Ook zou Apple van plan zijn een USB-C-adapter mee te leveren.

De 2018 iPhones zijn meteen vanuit de doos misschien wel sneller op te laden. Volgens een onbevestigd gerucht van het Chinese sociale netwerk Weibo gaat Apple een andere adapter meeleveren: eentje van 18 Watt. Alle iPhone-modellen van dit jaar zouden de snellere lader krijgen. Het gaat om een ander design met USB-C-snelladen via een USB-C-naar-Lightning kabel.


Het zou op zich niet zo’n gek idee zijn als Apple voor de iPhone en iPad overstapt naar snelladen. De huidige MacBook zijn ondertussen ook grotendeels overgestapt naar USB-C. Met een 18 Watt-oplader kun je de iPhone van 0% tot 50% opladen in ongeveer een halfuurtje. Iets dergelijks is al mogelijk met de iPhone 8 en nieuwer, maar dan moet je wel een USB-C MacBook-adapter (vanaf €59) en een speciale USB-C-naar-Lightning kabel (€29) erbij kopen en dat kost al snel bijna honderd euro.

USB-C iPhone adapter 18 Watt

De huidige iPhones worden nog geleverd met een 5 Watt stroomadapter in combinatie met een traditionele USB-A-kabel. Die oplossing laadt je toestel langzamer op (en is eigenlijk beter voor de batterij), maar snelladen heeft ook zo zo’n voordelen. Apple zou ook van plan zijn om dezelfde lader mee te leveren met de iPad Pro, die nu nog wordt geleverd met 10 watt oplader. Eventueel kun je een los verkrijgbare 12 Watt-oplader erbij kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2018, 21:55
Bron Bron Weibo
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp usb-c

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.