Borderlinx-site

Borderlinx stopt met versturen van pakketjes

Pakketdienst Borderlinx stopt ermee. Sinds 5 juni worden er geen pakketten meer verstuurd en je kunt ook niet meer gebruik maken van een postbus-in-het-buitenland.

Borderlinx stopt

Borderlinx informeert de klanten dat alle grensoverschrijdende pakketzendingen zullen worden gestopt. Sinds 8 mei werden al geen pakketten meer verstuurd vanuit de VS, vanwege een financieel conflict met DHL. Dit bedrijf trad op als beheerder van het pakketcentrum. Het is niet gelukt om daarover overeenstemming te bereiken. Nu stoppen ook de pakketdiensten vanuit Engeland, Duitsland en Hongkong.


Deze drie andere hubs werden beheerd door DHL Express, een losstaand bedrijf dat al twaalf jaar de pakketjes voor Borderlinx verzorgde. Het is niet langer mogelijk om grensoverschrijdend pakketten te bezorgen en dus moet Borderlinx ermee stoppen. Je kunt geen goederen meer bestellen, omdat ze niet zullen worden doorgestuurd. Er wordt een oplossing gezocht voor pakketten die al in een postvak liggen.

Borderlinx formulier

Borderlinx was vooral populair bij Apple-gebruikers toen de iPhone nog moeilijk leverbaar was. Met de dienst kon je makkelijk iPhones, gadgets en accessoires bestellen die alleen in de VS geleverd werden. Borderlinx verzamelde deze pakketten op een lokaal adres en stuurde het vervolgens door. Als je een alternatief voor iPhone uit Amerika zoekt, kun je nog steeds bij MyUS terecht, zoals ook wordt genoemd in onze artikelen over iPhones in het buitenland kopen. En in ons artikel ‘iPhone uit Duitsland‘ worden ook enkele alternatieve aanbieders genoemd.

Bekijk ook

iPhone in het buitenland kopen: welke landen zijn het goedkoopst?

Een iPhone in het buitenland kopen kan aantrekkelijk zijn. Maar waar moet je rekening mee houden? iCulture adviseert over het kopen van de iPhone in Frankrijk, Engeland, VS en andere landen.
Bekijk ook

iPhone in Duitsland kopen: tips en handige weetjes

Wil je de iPhone in Duitsland kopen? Dan vind je in dit artikel alle tips: welke Apple Stores zijn ideaal, hoe zit het met prijzen en garantie?

Onlangs kwam Borderlinx nog van pas voor mensen die een HomePod wilden kopen in het buitenland. Je kon dan een Engelse HomePod bestellen en in een Brits postadres laten bezorgen, waarna het pakket werd doorgestuurd naar je huisadres in de Benelux.

Alternatieven die iCulture-lezer David in een reactie onder dit artikel hieronder noemde zijn Shippn, Shipito, Vyking Ship en Parcl.

Voor de HomePod is er al snel een oplossing: vanaf 18 juni is de slimme speaker in Duitsland en Frankrijk verkrijgbaar.

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/homepod/kopen/

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 13 juni: Alternatieven toegevoegd nav lezersreactie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.