Gerucht: ‘Nieuwe 6,1-inch iPhone ook met dual-sim, prijs vanaf 550 dollar’

De nieuwe 6,1-inch iPhone die in september verschijnt, krijgt volgens Ming-Chi Kuo ook een variant met dual-sim. Qua prijs wist de analist ook een voorspelling te geven, die iets lager uit komt dan eerder gedacht.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

‘6,1-inch iPhone ook met dual-sim’

Van alle drie de nieuwe 2018 iPhones is de 6,1-inch variant zeer waarschijnlijk de enige met een LCD-scherm. De twee andere krijgen een OLED-scherm.

Dit LCD-scherm krijgt echter wel dezelfde vorm als het iPhone X-scherm, dus met Face ID en geen homeknop. Volgens de betrouwbare Ming-Chi Kuo werkt Apple aan twee versies van deze 6,1-inch LCD iPhone: met en zonder dual-sim. De prijs voor dit model start volgens hem dan vanaf $550.


Vaker geruchten over dual-sim
Het is niet de eerste keer dat we horen over dual-sim. Eerder meldden andere bronnen dat Apple overweegt om de grote iPhone X Plus in dual-sim uit te brengen. Kuo beweert nu dat zowel de iPhone X Plus als de 6,1-inch iPhone dual-sim krijgen. Het voordeel van dual-sim is dat je twee fysieke sim-kaartjes in het toestel kan stoppen en zo makkelijk kan wisselen tussen nummers. Dit komt vooral van pas als je vaak reist, maar ook voor zakelijke gebruikers die hetzelfde toestel zowel met een privé als zakelijk nummer willen gebruiken. De opvolger van de 5,8-inch iPhone (ook wel iPhone X 2018 genoemd) krijgt volgens de bronnen geen dual-sim.

https://www.iculture.nl/iphone/iphone-lcd-2018/

Lagere prijs vanaf $550
Eerder voorspelde Kuo dat het 6,1-inch model dezelfde prijs krijgt als de iPhone 8. In dollars is dat $699, maar in Nederland kost de iPhone 8 zo’n €800. Nu stelt hij deze prijs naar beneden bij. De versie met enkele sim-kaart kan volgens hem zo’n $550 tot $650 kosten. Een iPhone 7 kost in Amerika nu $549, terwijl deze in Nederland verkocht wordt voor €640. Als de 6,1-inch iPhone inderdaad in deze prijsklasse valt, is dat fors lager dan nu het geval is bij de iPhone 8. De dual-sim variant zou dan uitkomen tussen de $650 en $750.

Van alle nieuwe iPhones zou de 6,1-inch versie zomaar het populairst kunnen worden. Dat heeft meerdere redenen, onder andere de lagere prijs. Hoewel we inmiddels al veel lijken te weten over alle 2018 iPhones, is de naamgeving nog een raadsel.

Bekijk ook

Opinie: Waarom ik uitkijk naar een 6,1-inch iPhone

Dit jaar komt Apple met drie nieuwe iPhones, waaronder waarschijnlijk een 6,1-inch iPhone met LCD-scherm. Dit zou wel eens het meest spannende toestel van dit jaar kunnen worden, om meerdere redenen.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.