iPhone XI concept.

Gerucht: ‘Apple blijft inzetten op LCD-iPhones, ook in 2019’

Hoewel er voor dit jaar twee nieuwe iPhones met OLED-scherm op de planning staan, blijft Apple voorlopig ook nog LCD-iPhones produceren. Ook in 2019 zou er nog een iPhone met LCD-scherm op de planning staan.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

‘Ook in 2019 nog een nieuwe iPhone met LCD’

Sinds vorig jaar heeft Apple ook een iPhone met OLED-scherm op de markt. Het scherm van de iPhone X is in allerlei opzichten net wat beter dan het LCD-scherm dat in andere modellen zit. OLED brengt echter wel hogere kosten met zich mee en de kwantiteit ligt lager dan bij LCD-schermen, omdat de productie lastiger is. Dat zouden dan ook meteen de twee belangrijkste redenen voor Apple zijn om voorlopig nog LCD-toestellen te blijven maken, zo meldt The Wall Street Journal.

De line-up van 2018 iPhones bestaat volgens geruchten uit drie modellen: twee keer OLED en een nieuwe 6,1-inch iPhone met LCD-scherm. Volgens bronnen verwacht Apple dat dit laatstgenoemde model het meest verkocht gaat worden, onder andere vanwege de prijs. Eerdere bronnen stelden dat dit model zo rond de 600 dollar gaat kosten, flink lager dan de duurdere OLED-modellen. Uit de planning van de productie zou blijken dat de overgang naar OLED langzamer gaat dan eerder gedacht werd. Hoewel de iPhone X de bestverkochte iPhone was, verkoopt Apple nog steeds veel meer LCD-modellen.

iPhone XI concept.

Volgens The Wall Street Journal is Apple daarom van plan om ook in 2019 nog een LCD-iPhone uit te brengen. Er waren eerder berichten dat Apple alle 2019 iPhones een OLED-scherm zou geven, maar volgens de zakenkrant is dat dus niet het geval. Het voordeel van het behoud van LCD is dat de prijzen van de aankomende modellen lager kunnen blijven. OLED is flink duurder, wat één van de redenen is van de hogere prijs van de iPhone X.

In september verwachten we de 2018 iPhones, zoals de iPhone X Plus en de eerder genoemde 6,1-inch LCD-iPhone. Heb je een nieuwe iPhone nodig, dan kun je dus beter nog even geduld hebben. Niet alleen komen over drie maanden de nieuwe iPhone-modellen uit, ook worden de huidige modellen dan vaak een stukje goedkoper.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2018, 14:39
Bron Bron The Wall Street Journal
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen 2018 iPhone, 2019 iphone, lcd, oled
Device iPhone 2018

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.