Danalock Smart Lock

Danalock V3 met HomeKit nu verkrijgbaar in de Apple Store

Apple heeft de Danalock V3 aan het assortiment toegevoegd, een slim deurslot met HomeKit. Het slot is in 20 Europese landen verkrijgbaar, ook in Nederland en België.

Wij hebben de afgelopen weken de Danalock V3 met HomeKit getest en zullen binnenkort een uitgebreide review publiceren. Om alvast een voorproefje te geven: het testen ging niet helemaal zonder slag of stoot. Het is belangrijk dat (een van) je HomeKit-hubs niet te ver van het deurslot staat, liefst op een paar meter. Dat heeft te maken met het Bluetooth-bereik van de Danalock. Zal je al tijden op een slim deurslot met HomeKit-ondersteuning te wachten, dan kun je in ieder geval terecht in de Apple Store waar het slot 250 euro kost.

Danalock V3 in de Apple Store

Je maakt het slot vast aan de binnenkant van de deur en kunt aan de buitenkant een normale sleutel gebruiken, mocht dat nodig zijn. Aan de buitenkant zie je dan ook niets bijzonders en dat maakt het slot ook geschikt voor mensen die technologie een beetje eng vinden. Zij kunnen bij thuiskomst gewoon de sleutel blijven gebruiken en aan de binnenkant de deur openen en sluiten met de draaiknop.

Danalock maakte eerder ook al deursloten met appbediening, dus let bij de aanschaf via andere winkels even op dat je echt de HomeKit-versie te pakken hebt. Heb je het allemaal werken, dan kun je Siri vragen om het deurslot te openen en te sluiten. Je moet hiervoor op je iPhone, iPad of Apple Watch nog wel even toestemming geven. In de doos vind je een aanpasbare cylinder die voor vrijwel elke deurdikte geschikt is. Maar let ook hierbij even op, want wij waren behoorlijke tijd bezig met het afvijlen van schroeven en het op de juiste lengte zagen van de as waarop je de draaiknop vastmaakt. De Nederlandse distributeur levert ook exemplaren waarbij je van tevoren de benodigde lengte moet opgeven. Het slot werkt op batterijen en gebruikt AES-256 encryptie.

Danalock deurslot

Verder kun je de Danalock zo instellen, dat hij suggesties geeft om het deurslot te openen of te sluiten als je binnen een bepaalde straal van je woning bent. Je voordeur moet daarvoor wel geschikt zijn. Gaat het slot al open als je op 200 meter afstand bent en woon je in een drukke straat met veel passanten, dan is dat misschien niet zo veilig. Let wel dat HomeKit (gelukkig) wel vereist dat je die actie ook zelf actief bevestigt vanuit een pushbericht.

Je betaalt 250 euro via de Apple Store of via een partij als slimmedeursloten.nl, die ons reviewexemplaar beschikbaar heeft gesteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2018, 18:14
Categorie Accessoires
Onderwerp deurslot
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.