iPhone SE 2 foto op Chinese social media.

Gerucht: ‘Foto’s van nieuwe iPhone SE 2 tonen glazen achterkant voor draadloos opladen’

Koptelefoonaansluiting lijkt nog aanwezig te zijn

Er zijn online foto's opgedoken waarop mogelijk de vernieuwde iPhone SE 2 te zien is. Op de foto's zien we twee opvallende kenmerken: een glazen achterkant en de aanwezigheid van een koptelefoonaansluiting.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De afgelopen maanden verschenen er meerdere geruchten over de iPhone SE 2. Het ging daar voornamelijk om welke functies wel en niet in dit mogelijke nieuwe toestel zitten. Vandaag hebben we voor het eerst foto’s van een toestel dat wellicht de nieuwe iPhone SE 2 is. De foto’s zijn afkomstig van Chinese social media, waardoor de echtheid niet gegarandeerd is. In het verleden zijn er vaker afbeeldingen via deze weg opgedoken, die uiteindelijk wel bleken te kloppen. Op de foto’s is in ieder geval duidelijk te zien dat het toestel een glazen achterkant heeft. De iPhone SE 2 is een van de nieuwe iPhones die als “goedkope iPhone” in de line-up van verwachte 2018 iPhones zou verschijnen.

Update 16:00 Er is nu ook een video van dezelfde foto’s beschikbaar.

De SE 2 zou codenaam ‘Jaguar’ hebben, aldus Benjamin Geskin:

‘Foto’s iPhone SE 2’

Sinds de iPhone 8 en iPhone X gebruikt Apple weer glas voor de achterkant van de iPhone. Hierdoor zijn de toestellen geschikt voor draadloos opladen. Het is dus niet ondenkbaar dat de iPhone SE 2 ook een glazen achterkant krijgt, zodat je deze op dezelfde manier zonder Lightning-kabel kan opladen. Er verscheen al eerder een gerucht over draadloos opladen op de iPhone SE 2, maar het is nu voor het eerst dat we daar mogelijk bewijs van zien. De huidige iPhone SE heeft nog een aluminium achterkant.

Een ander opvallend detail van de foto’s is de aanwezigheid van de koptelefoonaansluiting. Onlangs meldden bronnen nog dat de iPhone SE 2 geen koptelefoonaansluiting krijgt, maar in deze plaatjes is deze ingang duidelijk wel aanwezig. Apple gebruikt sinds de iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting meer, al is deze nog wel gewoon aanwezig in de iPad en Mac.

Er is een grote kans dat Apple de nieuwe iPhone SE 2 in mei gaat aankondigen via een persbericht. De EEC, een Europees-Russische instantie die producten moet testen, kwam onlangs al naar buiten met nieuwe modelnummers. Via deze instantie zijn al eerder producten uitgelekt, waardoor het er echt op lijkt dat we binnenkort de iPhone SE 2 kunnen verwachten.

Als de iPhone SE 2 inderdaad draadloos opladen krijgt, betekent dit dat hij geschikt is voor de AirPower. Deze draadloze oplaasmat van Apple is al in september aangekondigd, maar is nog steeds niet verkrijgbaar. Wellicht dat Apple de komst van de AirPower tegelijkertijd met de nieuwe iPhone SE 2 aankondigt. Hopelijk horen we de komende weken meer over Apple’s plannen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 26 april: Artikel aangevuld met de oorspronkelijke video van deze foto's.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2018, 16:47
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone SE 2
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.