Gerucht: ‘Foto’s van nieuwe iPhone SE 2 tonen glazen achterkant voor draadloos opladen’

Koptelefoonaansluiting lijkt nog aanwezig te zijn
Er zijn online foto's opgedoken waarop mogelijk de vernieuwde iPhone SE 2 te zien is. Op de foto's zien we twee opvallende kenmerken: een glazen achterkant en de aanwezigheid van een koptelefoonaansluiting.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De afgelopen maanden verschenen er meerdere geruchten over de iPhone SE 2. Het ging daar voornamelijk om welke functies wel en niet in dit mogelijke nieuwe toestel zitten. Vandaag hebben we voor het eerst foto’s van een toestel dat wellicht de nieuwe iPhone SE 2 is. De foto’s zijn afkomstig van Chinese social media, waardoor de echtheid niet gegarandeerd is. In het verleden zijn er vaker afbeeldingen via deze weg opgedoken, die uiteindelijk wel bleken te kloppen. Op de foto’s is in ieder geval duidelijk te zien dat het toestel een glazen achterkant heeft. De iPhone SE 2 is een van de nieuwe iPhones die als “goedkope iPhone” in de line-up van verwachte 2018 iPhones zou verschijnen.

Update 16:00 Er is nu ook een video van dezelfde foto’s beschikbaar.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De SE 2 zou codenaam ‘Jaguar’ hebben, aldus Benjamin Geskin:

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

‘Foto’s iPhone SE 2’

Sinds de iPhone 8 en iPhone X gebruikt Apple weer glas voor de achterkant van de iPhone. Hierdoor zijn de toestellen geschikt voor draadloos opladen. Het is dus niet ondenkbaar dat de iPhone SE 2 ook een glazen achterkant krijgt, zodat je deze op dezelfde manier zonder Lightning-kabel kan opladen. Er verscheen al eerder een gerucht over draadloos opladen op de iPhone SE 2, maar het is nu voor het eerst dat we daar mogelijk bewijs van zien. De huidige iPhone SE heeft nog een aluminium achterkant.

Een ander opvallend detail van de foto’s is de aanwezigheid van de koptelefoonaansluiting. Onlangs meldden bronnen nog dat de iPhone SE 2 geen koptelefoonaansluiting krijgt, maar in deze plaatjes is deze ingang duidelijk wel aanwezig. Apple gebruikt sinds de iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting meer, al is deze nog wel gewoon aanwezig in de iPad en Mac.

Er is een grote kans dat Apple de nieuwe iPhone SE 2 in mei gaat aankondigen via een persbericht. De EEC, een Europees-Russische instantie die producten moet testen, kwam onlangs al naar buiten met nieuwe modelnummers. Via deze instantie zijn al eerder producten uitgelekt, waardoor het er echt op lijkt dat we binnenkort de iPhone SE 2 kunnen verwachten.

Bekijk ook

Gerucht: 'Registraties wijzen op nieuwe iPhones, mogelijk iPhone SE 2'

Er zijn registraties opgedoken van nieuwe iPhone-modellen, afkomstig van de Eurasian Economic Comission (EEC). Het gaat in totaal om maar liefst elf nieuwe modelnummers, mogelijk voor een nieuwe iPhone SE 2.

Als de iPhone SE 2 inderdaad draadloos opladen krijgt, betekent dit dat hij geschikt is voor de AirPower. Deze draadloze oplaasmat van Apple is al in september aangekondigd, maar is nog steeds niet verkrijgbaar. Wellicht dat Apple de komst van de AirPower tegelijkertijd met de nieuwe iPhone SE 2 aankondigt. Hopelijk horen we de komende weken meer over Apple’s plannen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 26 april: Artikel aangevuld met de oorspronkelijke video van deze foto's.

iPhone SE 2020

De iPhone SE 2020 is de 4,7-inch iPhone uit 2020, als opvolger van de originele iPhone SE uit 2016. Het design is afgeleid van de iPhone 8, maar binnenin is alles vernieuwd. Bijzonderheden van deze iPhone zijn de fysieke thuisknop met Touch ID, een enkele camera en een glazen achterkant voor draadloos opladen. Lees alles over de specificaties van de iPhone SE 2020, prijzen, kleuren en meer! Wil je een losse iPhone SE 2020 kopen of een iPhone SE 2020 met abonnement, dan lees je bij ons waar je terecht kan. Dit model is opgevolgd door de iPhone SE 2022. Deze heeft hetzelfde ontwerp, maar met een nieuwe chip en 5G.

iPhone SE 2020

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.