Nieuwe Spectacles Snapchat-bril maakt ook foto’s en is waterbestendig

Snapchat heeft een nieuwe versie van haar Spectacles-bril aangekondigd. De tweede versie is waterbestendig, zodat je er veilig mee naar het strand of zwembad kan. Bovendien kun je naast video's nu ook foto's maken.

Nieuwe Spectacles: tweede Snapchat-bril maakt ook foto’s

Het gerucht ging al en vandaag is het officieel: Snapchat heeft een nieuwe versie van haar bril met camera aangekondigd. De nieuwe Spectacles heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van het eerste model. Allereerst is de bril ook waterbestendig. Dat klinkt gek voor een bril, maar aangezien deze Snapchat-bril ook een camera heeft, is dat lang niet zo vanzelfsprekend. Bovendien is de audio verbeterd, waardoor de filmpjes nu beter klinken dan voorheen. Als je liever een foto dan een video maakt, dan kan dat ook. Door de knop ingedrukt te houden, maak je meteen een foto in een hoge resolutie. De Snaps die je maakt worden volgens Snapchat vier keer sneller naar de app doorgestuurd dan voorheen.


Aan het uiterlijk zijn ook een aantal aanpassingen gedaan. Allereerst is er geen gele ring meer rondom de camera, waardoor het minder opvalt dat er camera’s in zitten. De brillenkoker, waarmee je de bril oplaadt, is bovendien eenderde kleiner dan bij het eerste model, zodat het eenvoudiger is om de zonnebril met je mee te nemen. Het montuur van de bril heeft verder nagenoeg dezelfde vorm, maar hij heeft volgens de eerste hands-ons een betere bouwkwaliteit dan het eerdere model. De batterijduur is verder hetzelfde gebleven. Dat betekent dat je hem bij normaal gebruik een week kan dragen. Met de hoes laad je hem nog eens vier keer op.

https://www.youtube.com/watch?17&v=Qpbyj-hz05s

De bril is vanaf 3 mei te bestellen via de website van Spectacles. Je kan kiezen uit een zwarte, rode of blauwe variant, waarbij je ook nog de keuze hebt uit twee soorten glazen. In Nederland kost de bril €174,95.

Spectacles 2 van Snapchat met kleinere koker.

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.