Fibaro Button met HomeKit-ondersteuning nu in de Apple Store

Retroknop voor je smart home
De Fibaro Button is nu in de Apple Store verkrijgbaar. De opvallende drukknop kan worden gebruikt om allerlei HomeKit-acties te automatiseren.

De Apple Store heeft (ook in Nederland en België) de Fibaro Button opgenomen in het assortiment HomeKit-producten. De klikbare knop wordt door Apple ‘multicontroller’ genoemd en kost €59,95. Met een druk op de knop kun je HomeKit-apparaten bedienen, zoals deursloten, airco’s, zonweringen of gewoon je verlichting. Je kunt acties instellen voor eenmaal of tweemaal indrukken, of wat langer ingedrukt houden. Je kunt de knop op een nachtkastje zetten als je dat mooi vindt, maar ook elders in huis zoals bij de voordeur of in de keuken. De knop is verkrijgbaar in meerdere kleuren: wit, rood en zwart.


Er zijn al meerdere knoppen met HomeKit-functionaliteit zoals de Eve Button, Philips Hue-knop en de Logitech Pop (laatstgenoemde alleen als je een geschikte bridge hebt). Bij de Fibaro Button ontbreekt drie keer klikken, wat je bij sommige andere knoppen wel hebt. Wel kun je er scenes mee activeren en kan het meer dan alleen apparaten aan en uit zetten. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om een lamp op 5% helderheid te zetten als je ‘s nachts op de knop drukt omdat je even uit bed moet. Zo worden slaapkamergenoten niet wakker door het felle licht.

Fibaro Button kleuren

Fibaro’s Button was voorheen al verkrijgbaar in een versie met Z-Wave-technologie. Let dus op dat je bij aanschaf de versie met HomeKit-ondersteuning in handen krijgt. De knop is in 23 landen in de Apple Store verkrijgbaar en vereist geen aparte hub. Fibaro heeft de knop zo klein mogelijk gemaakt, met een diameter van ongeveer 3 centimeter. Het opvallende jaren zeventig retro-uiterlijk zal sommige mensen aanspreken en anderen juist weer niet. Het mooie is dat alle slimme knoppen die nu op de markt zijn er totaal verschillend uit zien, zodat je altijd wel wat kunt vinden wat in je interieur past.

Fibaro Button met HomeKit

Een knop voor je smart home, hoezo?
Nu vraag je je misschien af: waarom een knop, ik heb toch een smartphone? Dat klopt en het lijkt misschien wat onlogisch om eerst alles te automatiseren en vervolgens weer knoppen op te hangen. Maar toch is er een markt voor: in veel huishoudens komen ook kinderen, babysitters, opa’s, schoonmakers en hondenuitlaters over de vloer, die niet allemaal beschikken over een smartphone of die je niet toegang wil geven tot je HomeKit-systeem. In zo’n geval kan een simpele knop om het licht aan te doen wel zo handig zijn.

De Fibaro Button werd oorspronkelijk aangekondigd op de CES 2018 door het van oorsprong Poolse bedrijf. Veel producten werken van Fibaro werken met Z-Wave, maar er is nu ook een groeiende productlijn met HomeKit-functionaliteit. De knop die in de Apple Store wordt verkocht is de versie die voor HomeKit geschikt is. Daarnaast vind je in de Apple Store de Fibaro overstromingssensor (€69,95) en de Fibaro Wall Plug, een wandcontactdoosschakelaar (€69,95). Lees ook onze review van Fibaro-producten van een tijdje geleden.

Bekijken: Fibaro Button voor €59,95

Bekijk ook

Review: Fibaro-sensoren met HomeKit voor automatisering van je huis

Met de Fibaro Motion, Door/Window en Flood Sensor kun je je huis automatiseren. De sensoren werken samen met HomeKit, zodat je ze kunt koppelen aan bijvoorbeeld je verlichting. Wij probeerden de drie sensoren uitgebreid.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.