Microsoft Your Phone voor Windows 10

Microsoft wil graag iMessage voor Windows ondersteunen

Microsoft heeft de Your Phone-app ontwikkeld, die ervoor zorgt dat je Windows 10 pc beter samenwerkt met je iPhone of Android-smartphone. Je krijgt toegang tot je foto's en notificaties, maar iMessage ontbreekt. Microsoft had het graag anders gezien, maar zit te wachten op samenwerking met Apple.

Tijdens de Built-conferentie voor ontwikkelaars kondigde Microsoft allerlei nieuwe diensten en producten aan, waaronder de nieuwe Your Phone-app. Het is een Handoff-achtige functie waarbij je info kunt uitwisselen tussen je smartphone en PC. iMessage ontbreekt en volgens topmensen Joe Belfiore en Shilpa Ranganathan ligt dat niet aan Microsoft. Het bedrijf zou dolgraag iMessage voor Windows willen aanbieden, maar heeft daar wel de medewerking van Apple voor nodig.

Apple maakt het volgens Ranganathan moeilijk om iMessage-berichten te ondersteunen met de nieuwe dienst, “maar we willen graag met ze samenwerken”. Op dit punt werkt Your Phone minder goed dan op Android, waarmee je wel berichten kunt raadplegen. Overigens heeft Microsoft naar eigen zeggen Apple nog niet benaderd voor een samenwerking op dit gebied. Het is dan ook onduidelijk of Apple ervoor open staat. Beide bedrijven lijken een heel verschillende benadering te volgen: Apple houdt het liefst mensen binnen het eigen ecosysteem, terwijl Microsoft allerlei apps en diensten ontwikkelt om te zorgen dat ze op het iPhone-platform aanwezig zijn.

Microsoft Your Phone voor Windows 10

Apple’s gesloten systeem heeft voordelen, maar zorgt er ook voor dat er soms minder mogelijk is. Daardoor zal het Microsoft Your Phone-platform waarschijnlijk meer opties bieden als je een Android-smartphone hebt, dan als je iPhone-gebruiker bent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2018, 9:42
Bron Bron The Verge
Categorie Diensten
Onderwerpen imessage, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.