Zuckerberg_Facebook

Zoveel tijd breng jij door met Facebook-apps

Mark Zuckerberg heeft tijdens de presentatie van Facebook's kwartaalcijfers bekend gemaakt hoeveel tijd we besteden binnen de applicaties van Facebook. Dat blijkt nogal wat.

Tijdens de presentatie van Facebook‘s omzetcijfers van het eerste kwartaal 2016 maakte Mark Zuckerberg bekend hoeveel tijd wij doorbrengen in de applicaties van Facebook. Wat blijkt? We zitten gemiddeld vijftig minuten per dag op Facebook, Messenger en Instagram. Dat geldt voor alle gebruikers wereldwijd.

Zuckerberg_Facebook

We besteden 50 minuten per dag aan Facebook-apps

In die vijftig minuten per dag is het gebruik van WhatsApp, ook een applicatie van Facebook, niet eens meegenomen. Als we dus naar alle applicaties van het sociale medium kijken, ligt de tijd die we er per dag aan besteden nog veel hoger. Helaas heeft Zuckerberg niet bekend gemaakt hoeveel dit precies is.

Ons gebruik is dan ook flink gestegen. In 2014 vertelde Zuckerberg ons nog dat Amerikaanse gebruikers veertig minuten per dag binnen de service van Facebook besteden, maar het platform is inmiddels flink gegroeid. Hoe meer tijd we binnen de platformen van het sociale medium besteden, hoe meer het bedrijf verdient. Dit betekent namelijk dat veel meer mensen de advertenties op Facebook zien en dat is waar het bedrijf haar geld mee verdient. Niet vreemd dat Zuckerberg wil dat we zoveel mogelijk tijd doorbrengen binnen Instagram, Facebook, Messenger en WhatsApp.

Het wordt alleen maar meer

De kans is groot dat we de komende jaren steeds meer tijd gaan doorbrengen binnen de platformen van Facebook. Sociale media zijn inmiddels bijna verslavingen te noemen en het bedrijf komt met steeds meer mogelijkheden om de apps te gebruiken. Zo zorgt de Oculus Rift ervoor dat we ook livestreams op Facebook in VR gaan kijken, wat betekent dat we nog meer tijd op het sociale medium doorbrengen. En met elke update komen we steeds vaker terug bij Facebook.

Zuckerburg lijkt zelfs de ambitie te hebben om te zorgen dat Messenger allerlei apps vervangt. Met haar nieuwe chatbots moet het mogelijk worden om allerlei handelingen via deze app uit te voeren, bijvoorbeeld het bestellen van een bosje bloemen of een pizza. Maar of deze droom ook waarheid wordt, moet nog blijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2016, 13:45
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, instagram, messenger, whatsapp

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.